Przepisy i sposoby wytwarzania domowego octu.

Autor tematu
Wojtek5
50
Posty: 79
Rejestracja: sobota, 21 wrz 2019, 17:39
Załączniki
Ocet na bazie sklepowego czerwonego wytrawnego wina

Postautor: Wojtek5 » środa, 30 paź 2019, 20:23

W sumie to już podejście nr 2 do domowego octu ze sklepowego wina:
Baza do octu:
- Wino czerwone wytrawne,
- Cabernet Sauvignon rocznik 2005
- tym razem nie mętne i czerwone i pierwsze odkorkowanie
750 ml wina 13,8% (wg deklaracji producenta) przelałem do większej butelki 1l i odkorkowaną (z gazikiem by nic nie wleciało) schowałem do barku.

Jeśli coś trzeba z tym zrobić więcej to proszę o rady, ale takie łopatologiczne :)


alembiki
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

Wróć do „Ocet Domowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości