Ocet na bazie sklepowego czerwonego wytrawnego wina

Przepisy i sposoby wytwarzania domowego octu.

Autor tematu
Wojtek5
650
Posty: 693
Rejestracja: sobota, 21 wrz 2019, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Lokalizacja: Mazowsze, centralna wieś
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 87 razy

Post autor: Wojtek5 »

W sumie to już podejście nr 2 do domowego octu ze sklepowego wina:
Baza do octu:
- Wino czerwone wytrawne,
- Cabernet Sauvignon rocznik 2005
- tym razem nie mętne i czerwone i pierwsze odkorkowanie
750 ml wina 13,8% (wg deklaracji producenta) przelałem do większej butelki 1l i odkorkowaną (z gazikiem by nic nie wleciało) schowałem do barku.

Jeśli coś trzeba z tym zrobić więcej to proszę o rady, ale takie łopatologiczne :)
Domowe nalewki
Eksperymenty z małą beczką dębową: alkohol wysokoprocentowy, miody
promocja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ocet Domowy”