Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...
Awatar użytkownika

Autor tematu
foto123
1
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 22 sie 2019, 11:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Załączniki
Pierwszy raz

Postautor: foto123 » sobota, 31 sie 2019, 21:45

Witam wszystkich.
Małe pytanko zrobiłem swój pierwszy destylat i wyszło troszkę słodkie. nastaw był z cukru. 12 kg cukru, 50 l wody i do tego drożdże.

temp. na kegu 90'C na kolumnie 78,80 C .
kapało całkiem przyzwoicie ale świeży destylat odrobinę za słodki.
Pytanie do doświadczonych kolegów. Czy tak ma smakować:
Nadmienie że sprzęt z 6 zimnymi palcami. Kolumna 140 cm dwa odstojniki.
Ostatnio zmieniony niedziela, 1 wrz 2019, 12:55 przez foto123, łącznie zmieniany 1 raz.


dostawa 5zł
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Awatar użytkownika

defacto
400
Posty: 418
Rejestracja: sobota, 20 sie 2016, 05:45
Krótko o sobie: Najnormalniej w świecie, to mam wszystko w dupie.
Po za tym, lubię chleb ze smalcem i młodych majorów.
Lokalizacja: ⚒️ Srajewo
Załączniki
Re: Pierwszy raz

Postautor: defacto » wtorek, 1 paź 2019, 07:11

Cześć. Zapoznaj się z tym-
kunszt-rektyfikacji-a-posmak-destylatu-t15520.html?hilit=S%C5%82odki%20destylat
I tym slodki-zapach-i-smak-destylatu-t2959.html#p39771
Pozdrawiam :D
Oby nie ostatni w tym roku mój Boże kochany !


Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości