Czy składnik A klar zatrzymuje fermentację
-
Autor tematu - Posty: 26
- Rejestracja: poniedziałek, 8 lip 2019, 21:56
- Podziękował: 1 raz
-
- Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 1185
- Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
- Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
- Ulubiony Alkohol: Zbożowy
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 177 razy
- Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: Czy składnik A klar zatrzymuje fermentację
Jest temat o klarowaniu nastawów od A do Z i tam stoi, by z preparatami do klarowania czekać aż ostatni drożdżak padnie, bo nic z tego. Tak więc śpij spokojnie i czekaj do końca fermentacji.
Spokojnie, fermentacja sobie a składnik A sobie. Drożdżom on nie przeszkadza, zrobią swoje.Seniorpawliq pisze:...co robić? Jak żyć?
Jest temat o klarowaniu nastawów od A do Z i tam stoi, by z preparatami do klarowania czekać aż ostatni drożdżak padnie, bo nic z tego. Tak więc śpij spokojnie i czekaj do końca fermentacji.
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.