Witam
Mam 25l nastawu jabłkowo-aroniowego z 5kg cukru które potraktowałem piro (5g). Drożdże nie ruszają w nim. Jak się pozbyć piro z nastawu, lub jak go zneutralizować? Za pomoc byłbym wdzięczny.
Pirosiarczan potasu w nastawie
-
Autor tematu - Posty: 1
- Rejestracja: środa, 15 maja 2019, 15:33
-
- Posty: 567
- Rejestracja: sobota, 20 sie 2011, 22:05
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Własny
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 91 razy
Re: Pirosiarczan potasu w nastawie
No ale co rektyfikować? Nastaw z dodatkiem piro, w którym fermentacja w ogóle nie ruszyła.Doody pisze:Chyba zostanie Ci rektyfikować nastaw na spirytus.
Ostatnio zmieniony czwartek, 30 maja 2019, 14:51 przez johnex, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawo pędzenia bimbru jest Prawem Człowieka!!!
-
- Posty: 527
- Rejestracja: środa, 13 cze 2018, 06:47
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Re: Pirosiarczan potasu w nastawie
Jedyne co mi przychidzi do głowy, to dodanie kolejnych 25L soku do tego nastawu, tak aby zmniejszyć o połowę stężenie piro... (ale też nie dam głowy że to ruszy)
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
"priusquam superbia ambulat" - pycha kroczy przed upadkiem