Witam
Miesiąc temu gotowałem zacier z żyta, następnie całość rozrobiłem do 50%, w trakcie gotowania i kilka dni po rozrobieniu przetestowałem materiał i wszystko było super. Resztę zostawiłem w szklanym gąsiorku do ułożenia materiału. Po ok miesiącu otworzyłem gąsiorki i zapaszek był bardzo zbliżony do acetonu w smaku też słabo. Czego nie było zaraz po produkcji i rozrobieniu. Baniak był czyściutki wyparzony. Czym może być spowodowana taka zmiana?
Dziwny zapach destylatu po 1 miesiącu, aceton
-
Autor tematu - Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 31 sty 2019, 22:15
-
- Posty: 2920
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Dziwny zapach po 1 miesiącu
Witam kolego . Sprawdź beczkę w której miałeś zacier (czy jest do żywności) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 kwie 2019, 22:57 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM
-
Autor tematu - Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 31 sty 2019, 22:15
Re: Dziwny zapach po 1 miesiącu
Beczka jest do spożywki.
Tak gąsiorek był szczelnie zamknięty, właśnie się wietrzy
Tak gąsiorek był szczelnie zamknięty, właśnie się wietrzy
Ostatnio zmieniony środa, 3 kwie 2019, 19:30 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 2920
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 552 razy
-
Autor tematu - Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 31 sty 2019, 22:15
Re: Dziwny zapach destylatu po 1 miesiącu, aceton
Witam. Jakieś do łychy, ale dokładnej bazy nie pamiętam i opakowanie zutylizowałem
Ostatnio zmieniony piątek, 5 kwie 2019, 21:39 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.