TEST SACHAROZY- KONKURS/DOŚWIADCZENIE
-
- Posty: 2383
- Rejestracja: niedziela, 18 paź 2015, 14:00
- Krótko o sobie: Marzyciel
- Ulubiony Alkohol: Własny.
- Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
- Podziękował: 268 razy
- Otrzymał podziękowanie: 338 razy
Witek podejrzewam, że każdy z nas robi towar. Ja mam już dwa nastawy po 20 litrów wyklarowane na kryształ i planuję w środę coś wykapać na razie na potstillu. Sprzęt rozebrany i wygotowany w kwasku.
Ruch w temacie się zacznie jak próbki zaczną spływać do @formy i będziemy mieli pierwsze opisy destylatów.
Ruch w temacie się zacznie jak próbki zaczną spływać do @formy i będziemy mieli pierwsze opisy destylatów.
Pozdrawiam Gacek.
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: TEST SACHAROZY- KONKURS/DOŚWIADCZENIE
A jakby jurorzy również przesłali próbki, i otrzymali do oceny razem z innymi swoje własne, przelane do innych buteleczek? i odesłane z powrotem.
Mogłyby być całkiem ciekawe wyniki.
Rozumiem że każdy z uczestników w końcowym wyniku, na pw dowie się który ma numer, nie znając oczywiście danych innych.
Naprawdę wyniki mogą być zaskakujące.
kol Forma?
Ps: A próbek powinno być 6. 4 dla jurorów, 1 do archiwum i jedna małpka chociaż dla pomysłodawcy i wykonawcy przedsięwzięcia. .
Mogłyby być całkiem ciekawe wyniki.
Rozumiem że każdy z uczestników w końcowym wyniku, na pw dowie się który ma numer, nie znając oczywiście danych innych.
Naprawdę wyniki mogą być zaskakujące.
kol Forma?
Ps: A próbek powinno być 6. 4 dla jurorów, 1 do archiwum i jedna małpka chociaż dla pomysłodawcy i wykonawcy przedsięwzięcia. .
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
Autor tematu - Posty: 314
- Rejestracja: sobota, 20 gru 2008, 12:51
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Re: TEST SACHAROZY- KONKURS/DOŚWIADCZENIE
Panowie czy są jeszcze zainteresowani którzy chcą nadesłać próbki? wiem że żyjemy w czasach,w których na wszystko brakuje czasu,dlatego wydłużam czas nadsyłania próbek do końca marca.
Proszę was, nie traktujcie tego jako konkursu, próbki jakie otrzymałem z kolumn bez bufora są na tak wysokim poziomie,że zastanawiam się nad sensem stosowania glukozy.Naprawdę jestem pod wrażeniem .
Zachęcam pot stilowców może rozrywek się zdecyduje, mamy jeszcze miesiąc zróbmy coś wspólnie.... zachęcam.......
Proszę was, nie traktujcie tego jako konkursu, próbki jakie otrzymałem z kolumn bez bufora są na tak wysokim poziomie,że zastanawiam się nad sensem stosowania glukozy.Naprawdę jestem pod wrażeniem .
Zachęcam pot stilowców może rozrywek się zdecyduje, mamy jeszcze miesiąc zróbmy coś wspólnie.... zachęcam.......
NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW TEN,CO NIC NIE ROBI !!!
-
Autor tematu - Posty: 314
- Rejestracja: sobota, 20 gru 2008, 12:51
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Re: TEST SACHAROZY- KONKURS/DOŚWIADCZENIE
Jestem jestem i informuje.
Osób szukających niuansów jest niestety nie wiele. Chciałem to z waszą pomocą posegregować , poukładać i wyciągnąć wnioski.Nawet Akas wyraził chęć wzięcia udziału w tym projekcie jako sędzia ale...... frekfencja nie dopisała. 3 osoby nadesłały próbki i dla tych osób owy projekt dopinam do końca. Próbki są pakowane do wysyłki i ocenione zostaną tak, jak wcześniej to opisywałem. Szkoda że tak mało osób się zgłosiło, niestety ja na tą frekfencje wpływu nie miałem i nic więcej w tym temacie zrobić już nie mogę. Na tym kończę temat sacharozy i zapraszam do dyskusji o glukozie.... w temacie kunszt rektyfikacji a posmak destylatu....... pozdrawiam.
Osób szukających niuansów jest niestety nie wiele. Chciałem to z waszą pomocą posegregować , poukładać i wyciągnąć wnioski.Nawet Akas wyraził chęć wzięcia udziału w tym projekcie jako sędzia ale...... frekfencja nie dopisała. 3 osoby nadesłały próbki i dla tych osób owy projekt dopinam do końca. Próbki są pakowane do wysyłki i ocenione zostaną tak, jak wcześniej to opisywałem. Szkoda że tak mało osób się zgłosiło, niestety ja na tą frekfencje wpływu nie miałem i nic więcej w tym temacie zrobić już nie mogę. Na tym kończę temat sacharozy i zapraszam do dyskusji o glukozie.... w temacie kunszt rektyfikacji a posmak destylatu....... pozdrawiam.
NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW TEN,CO NIC NIE ROBI !!!
-
- Posty: 268
- Rejestracja: poniedziałek, 18 wrz 2017, 23:27
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, tak mi mówią :-)
- Ulubiony Alkohol: Jeszcze nie znalazłem, ale preferuję whisky.
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: Rogaland Norwegia
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Re: TEST SACHAROZY- KONKURS/DOŚWIADCZENIE
Cześć.
Jestem zdziwiony, że tylko 3 osoby nadesłały próbki. Miałem nadzieję, że temat się rozwinie i dostarczy ciekawych spostrzeżeń. Czekałem na swoją kolej na etapie rektyfikacji z glukozy, ale widzę że nic z tego nie wyjdzie. Szkoda bo mogło być ciekawie...
Jestem zdziwiony, że tylko 3 osoby nadesłały próbki. Miałem nadzieję, że temat się rozwinie i dostarczy ciekawych spostrzeżeń. Czekałem na swoją kolej na etapie rektyfikacji z glukozy, ale widzę że nic z tego nie wyjdzie. Szkoda bo mogło być ciekawie...
-
- Posty: 130
- Rejestracja: wtorek, 25 gru 2018, 17:40
- Krótko o sobie: Jestem sobą. Lubie wypić ale z umiarem a to o czym piszę tu na forum to tylko fantazja.
- Ulubiony Alkohol: Driny
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Lokalizacja: Okolice Wrocławia
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy