Rabarbar - czy się nada
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: Rabarbar - czy się nada
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Rabarbar - czy się nada
@dziki gon
Wujek Google jak zwykle niezawodny:
https://www.google.com/search?q=wino+z+ ... refox-b-ab
Wujek Google jak zwykle niezawodny:
https://www.google.com/search?q=wino+z+ ... refox-b-ab
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 325
- Rejestracja: niedziela, 27 sie 2017, 14:51
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
-
- Posty: 133
- Rejestracja: wtorek, 11 kwie 2017, 13:11
- Krótko o sobie: Młody winiarz i smakosz nalewkowy
- Ulubiony Alkohol: Miód pitny
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Rabarbar - czy się nada
Ja mam tendencję do tego, że zawsze "wlewa" mi się nieco więcej alko na owoce, więc może koleżanka dala go trochę za mało lub za słaby? Swoją drogą czas łagodzi intensywny smak wyciągając aromat owocu na pierwszy plan. Przy produkcji takiej nalewki zawsze dzielę owoce kolorami - zielony, czerwony oraz mieszany:
Uzyskuję kwaśny efekt zielonego, słodki czerwonego i półsłodki żółtego fajna sprawa ogółem i żonce mojej bardzo się podoba i smakuje
Uzyskuję kwaśny efekt zielonego, słodki czerwonego i półsłodki żółtego fajna sprawa ogółem i żonce mojej bardzo się podoba i smakuje
-
- Posty: 133
- Rejestracja: wtorek, 11 kwie 2017, 13:11
- Krótko o sobie: Młody winiarz i smakosz nalewkowy
- Ulubiony Alkohol: Miód pitny
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Rabarbar - czy się nada
A propos, co do przepisu wina z rabarbaru, to nie pamiętam by kiedykolwiek babcia moja czy mama czy też teściowa dodawały kredę do tego owocu, ja również tylko owoce i cukier stosuję w swoich przepisach - wrzystko jest ok i nikt nigdy się nie otruł, dlatego dziwi mnie ta kreda w przepisie.
-
- Posty: 133
- Rejestracja: wtorek, 11 kwie 2017, 13:11
- Krótko o sobie: Młody winiarz i smakosz nalewkowy
- Ulubiony Alkohol: Miód pitny
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Rabarbar - czy się nada
https://alkohole-domowe.com/wino/przepi ... rbaru.html tu masz wzmiankę o tym, ale gdzieś jeszcze o tym czytałem