Witajcie
Mam trochę miodu, który zaczyna fermentować.
Czy można takiego miodu użyć na nalewkę, czy tylko na miód pitny ?
Chciałbym to zalać spirytusem/wódką + sok z cytryny+ przyprawy.
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Nalewka z miodu, a sfermentowany miód
-
- Posty: 133
- Rejestracja: wtorek, 11 kwie 2017, 13:11
- Krótko o sobie: Młody winiarz i smakosz nalewkowy
- Ulubiony Alkohol: Miód pitny
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Nalewka z miodu, a sfermentowany miód
Można też miód przefermentować z przyprawami, a następnie dać na nalewkę - smakuje wyśmienicie jak i na czysto jak i z dodatkami
Mój sprawdzony przepis to przefermentowany miodzik, kawa parzona i pomarańcz polecam szczerze
- 2 szklanki zaparzonej odcedzonej ostudzonej kawy;
- połówka spirytusu:
- 2 pomarańcze wyciśnięte na sok;
- ok 760ml świeżo przefermentowanego miodku
Oraz rok w piwnicy.
Mój sprawdzony przepis to przefermentowany miodzik, kawa parzona i pomarańcz polecam szczerze
- 2 szklanki zaparzonej odcedzonej ostudzonej kawy;
- połówka spirytusu:
- 2 pomarańcze wyciśnięte na sok;
- ok 760ml świeżo przefermentowanego miodku
Oraz rok w piwnicy.
Ostatnio zmieniony sobota, 2 lut 2019, 14:42 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.