Likier Bożonarodzeniowy jak galaretka

Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...

Autor tematu
Lich555
50
Posty: 70
Rejestracja: piątek, 28 gru 2018, 07:51
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Post autor: Lich555 »

Witam.
Zrobiłem ten oto likier:
https://filozofiasmaku.pl/2015/12/09/li ... odzeniowy/
Jest bardzo dobry, ale wyszedł o wiele za gęsty. I chyba tutaj popełniłem błąd.
Zagotowałem mleko, wmieszałem, dodałem trochę spirytusu i zamieszałem. No i mój likier jest teraz trochę jak galaretka. Jakby go ścięło. Czy jest jakikolwiek sposób, żeby go uratować?
promocja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”