Gar, kocioł - prośba o radę

Zbiorniki do odparowywania zacierów. Budowa, adaptacje modyfikacje.

Autor tematu
Eksper
10
Posty: 15
Rejestracja: niedziela, 3 gru 2017, 11:38
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: Eksper »

Chciałbym pobawić się w zacieranie zboża. Pomyślałem, że mógłbym zakupić jakiś gar 30 litrów i do niego płytę indukcyjną i od tego zacząć.
Co o tym sądzicie? Macie doświadczenia w temacie gar + płyta indukcyjna ? To dobre rozwiązenie ?
Czy taki filtrator ma rację bytu do takiego gara : https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=77978 ?

Chciałbym nieraz ten zestaw użyć do szybkiego odpędzenia zacieru, zatem jakas pokrywka szczelna by się przydała.

Czy ktoś niedawo może kupował coś podobnego i mógłby polecić stosowny gar i płytę ?
promocja
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3838
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: Gar, kocioł - prośba o radę

Post autor: Doody »

A nie lepiej zacząć od "zacierania na lenia"? Przeczytaj wątek o tym tytule. Potrzebujesz tylko beczki. Potem możesz pokombinować inaczej.
Pozdrawiam
Darek
Awatar użytkownika

dynio
500
Posty: 527
Rejestracja: środa, 13 cze 2018, 06:47
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 58 razy
Re: Gar, kocioł - prośba o radę

Post autor: dynio »

Albo kup gar, zacieraj i fermentuj z młótem, bez filtrowania nrzeczki, będziesz miał mocniejszy aromat.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
"priusquam superbia ambulat" - pycha kroczy przed upadkiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kotły”