mrożenie owoców z dzikiej róży......

Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...

Autor tematu
grzesiek_re
10
Posty: 11
Rejestracja: niedziela, 11 maja 2014, 14:43

Post autor: grzesiek_re »

Witam
Mam taką sytuacje. Chciałem zrobić wino z owoców czerwonej róży. Ale po zebraniu owoców przez teścia na działce okazało się że jest ich zaledwie 0,75kg. Pomyślałem że je zamrożę i do kupie owoców i wtedy zrobie wino. Ale wyszło ze nie udało mi sie dokupić. Potem brak czasu itp.
Zamiast wina zrobię nalewkę. na 2 butelki wystarczy.....
Ma takie pytanie cze owoce dzikiej róży mrożone przez 3 tygodnie nie stracą swoich właściowści? Teoretycznie nie powinna się z nimi nić stać... I tak je się mrozi....
Miał ktoś podobny problem?

wawaldek11
2500
Posty: 2917
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 159 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: mrożenie owoców z dzikiej róży......

Post autor: wawaldek11 »

To jest dziedzina, w której trzeba się postarać aby coś naprawdę zepsuć :mrgreen:
Surowiec na nalewkę się nadaje. Możesz zalać DR powtórnie i nawet trzeci raz. Na kilka miesięcy. I możesz łączyć te nalewy jak Ci pasuje. Ciekawe jest połczenie z miodem - żenicha.
Pozdrawiam,
Waldek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”