jarzi

Przedstaw się naszej społeczności, napisz kilka słów o sobie, kim jesteś, co robisz i co cię tu sprowadza. Napisz cokolwiek chcesz na swój temat a my Cię radośnie powitamy :)
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK :)

2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.

3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.

4. Multikonta - kasujemy i banujemy
Awatar użytkownika

Autor tematu
jarzi
30
Posty: 35
Rejestracja: wtorek, 14 sie 2018, 22:51
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: jarzi »

Cześć wszystkim!
Mam na imię Marcin, mam 28lat i jestem z północnej wielkopolski.
Zawodowo pracuje jako mechanik samochodowy.
Od jakiegoś czasu mam chęć spróbować produkcji własnych wyrobów.
Jeżeli chodzi o smak to od pewnego czasu klasyfikacja plasuje sie nastepujaco:
1. Rum - bialy lub ciemny, oba smakują. Z reguły Bacardi, Havana Club, Cpt Morgan
2. Wódka - im lepsza tym lepiej, nie lubię smaku Krupniku
3. Nalewki dziadka - skubany robi z wszystkiego chyba i prawie wszystkie smakują
4. Whisky - z pitych (nie wiele) najbardziej podpasil mi Jack Daniels
5. Wino - nie przepadam, to juz działka żony
Myślę, ze wielka piatka narazie wystarczy :)

Bardzo bym chciał, robić dobre alkohole, które nie powodują wykrecania (jezyka, nosa i żołądka -tesciowy bimber).
Marzy mi sie tez przechowywanie wyrobow w małych (10-15L) debowych beczuszkach z kranikiem przy kominku (jeszcze nie mam, ale buduje dom i tam będzie stal!)

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, że za jakiś czas bede mógł z wami wymieniać moje spostrzeżenia i doswiadczenie!

Jarzi
Awatar użytkownika

Qba
700
Posty: 706
Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Kontakt:
Re: jarzi

Post autor: Qba »

Witamy na forum, czytaj i próbuj a na pewno Ci się uda wytworzyć pożądany trunek :)
Alkohole-domowe.com - Przepisy, wiedza, forum
Alkohole-domowe.pl - Zakupy, asortyment, zaopatrzenie

redhot
200
Posty: 212
Rejestracja: piątek, 27 sty 2017, 15:54
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: jarzi

Post autor: redhot »

Witaj i pamiętaj, że beczka 15l to tak bardziej do serwowania, niż leżakowania, a kominek i jego bliskość to słabe miejsce na trzymanie beczki :) Wszystko przed Tobą!
Awatar użytkownika

Optoelektron
350
Posty: 358
Rejestracja: piątek, 18 mar 2016, 15:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Czysta w drinkach oraz nalewki.
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Na północ Polski dalej się nie da.
Podziękował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Re: jarzi

Post autor: Optoelektron »

Witaj, owocnego studiowania forum.
Pozdrawiam.
Maciej
Awatar użytkownika

Autor tematu
jarzi
30
Posty: 35
Rejestracja: wtorek, 14 sie 2018, 22:51
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: jarzi

Post autor: jarzi »

redhot pisze:Witaj i pamiętaj, że beczka 15l to tak bardziej do serwowania, niż leżakowania
Jak najbardziej do serwowania. Do starzenia to pewnie ~60L, ale w tym celu będę musiał zająć żony "skrytkę na przetwory". A to trzeba w przemyślany sposób uczynić..

ogurek
100
Posty: 111
Rejestracja: niedziela, 29 paź 2017, 19:49
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Lokalizacja: Wlkp
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: jarzi

Post autor: ogurek »

Cześć, również z wlkp
Żeby odpędzić złe sny, pociągnęła solidny łyk z butelki pachnącej jabłkami i radosną śmiercią mózgu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj Się!”