Cześć,
Własnie popełniłem nastaw z ok 6kg porzeczki. Dodałem cukier, drożdże i pożywkę. Nie zdążyłem jednak kupić agrestu. Zastanawiam się czy mógłbym jutro dokupić ok 3-4kg agrestu i dodać do nastawu (wraz z adekwatna ilością syropu cukrowego). Chciałbym zasięgnać rady u kogoś bardziej doświadczonego. Czy to dobry pomysł? Czy dodanie nowej miazgi nie zaburzy pracy drożdży? I jeżeli jest to możliwe - czy dodanie owoców w ciągu 24 godzin od rozpoczęcia fermentacji to dobry moment? Czy może poczekać kilka dni i dodać nowe owoce wraz z drugą partia syropu cukrowego?
Dodawanie miazgi do fermentujacego wina.
-
- Posty: 1654
- Rejestracja: wtorek, 12 kwie 2016, 20:10
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:), no chyba, że ktoś mi na odcisk nadepnie....
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: Centralna Polska
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowanie: 203 razy