Witam!
Mam zamiar zrobić nastaw na soku z suszonych śliwek. Wyglądało by to tak: 20l soku, 4l wody, 1.5kg cukru i drożdże winne.
Miał już może ktoś takie doświadczenie?
Obawiam się tylko, że może to wyjść za bardzo aromatyczne, albo za dużo czasu w kiblu po tym spędzimy....
Mod.
Pierwszą poprawkę masz gratis, ale przy następnych postach stosuj się do zasad pisowni.
Nastaw z soku suszonych śliwek.
-
Autor tematu - Posty: 3
- Rejestracja: piątek, 23 mar 2018, 09:55
- Podziękował: 2 razy
-
- Posty: 2916
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
Autor tematu - Posty: 3
- Rejestracja: piątek, 23 mar 2018, 09:55
- Podziękował: 2 razy
-
- Posty: 2916
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Nastaw z soku suszonych śliwek.
Ustal nie za wysokie Blg - nie wiem ile ma sok. Jeśli nie podaje producent, to trzeba posłużyć się cukromierzem, Chociaż będzie to wskazanie przybliżone. Może nie trzeba dodawać cukru do nastawu - rozcieńczy aromaty.
Powinna wyjść ciekawa śliwowica
Powinna wyjść ciekawa śliwowica
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
Autor tematu - Posty: 3
- Rejestracja: piątek, 23 mar 2018, 09:55
- Podziękował: 2 razy