Rozcieńczenie spirytusu sokiem z arbuza
-
- Posty: 2738
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Rozcieńczenie spirytusu sokiem z arbuza
W ten sposób można zrobić z każdym surowcem. A jeszcze lepsze efekty daje rozcieńczanie destylatów zamiast wodą sokiem z owoców z których był zrobiony destylat.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 383
- Rejestracja: piątek, 9 paź 2015, 19:28
- Ulubiony Alkohol: Przede wszystkim własny
- Status Alkoholowy: Drinker
- Lokalizacja: Wielkopolska okolice Leszna
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 48 razy
- Kontakt:
Re: Rozcieńczenie spirytusu sokiem z arbuza
Ja kiedyś dla jaj na grilla uszykowałem chrzczonego arbuza, a zrobiłem go tak wycinasz mały otwór o średnicy szyjki od butelki z wódką, wkładasz w otwór szyjkę od butelki z wódką i czekasz aż pacjent wchłonie lek, po czym zostawiasz na dzień w lodówce aby się przegryzł i gotowe, smacznego.
Ps. chronić przed dziećmi.
Ps. chronić przed dziećmi.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
-
Autor tematu - Posty: 220
- Rejestracja: piątek, 10 lut 2012, 17:14
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Rozcieńczenie spirytusu sokiem z arbuza
Wermuth też mam własnej roboty więc mogę tak zrobić mam 2 butelki litrowe wódki 70%, myślałem aby jedną przeznaczyć na nalewkę z papryki Chili którą parę razy robiłem (z własnych papryczek) i drugą wykorzystać pod te arbuzy bo są na prawdę słodkie, powstała by arbuzowa wódeczka tylko kwestia czy nie będzie "cienka' w smaku, może dosłodzić ? kupne smakówki pewnie robione są z zagęszczonego soku dla tego są tak aromatyczne a tu było by 1L wódki 70% i ok 600-650 ml czystego soku z arbuza.