biskajski
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
Cześć. Krótko o mnie: facet od sprzedawania sprzętu do laboratoriów. Ze względu na fakt, że nalewki na spirytusie cz.d.a. są raczej słabe, postanowiłem zaopatrywać się we własny. Oprócz tego lubię ryby (łowić), grzyby (zbierać) i łódki (pływać). Drugie z trzecim się łączy, a myślę że i nowe hobby się wkomponuje. Do zobaczenia na kartach forum!
-
- Posty: 2896
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: biskajski
Sekretne? Nie, raczej klasyczne. Przodują u mnie nalewki owocowe. Najlepiej wychodzą mi malinówka i jeżynówka (nalewki na owocach z lasu), robię tez pigwówkę z pigwy i pigwowca. Sekretem malinówki i jeżynówki jest krótki czas maceracji owoców, czego dowiedziałem się od Lucyny Ćwierciakiewiczowej, a konkretnie z jej książki pt. Jedyne praktyczne przepisy konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, miodów oraz ciast: według wydania z 1885 roku. Posiadam przedruk z połowy lat 80tych. Teraz prawdopodobnie da się to wydłubać online, bo po 100 latach prawa autorskie wygasają.