Zbyt ostra paprykówka

Wasze przepisy o tych pięknych trunkach, jakimi są nalewki domowe. Ciekawe pomysły mile widziane...

Autor tematu
Anubis
200
Posty: 220
Rejestracja: piątek, 10 lut 2012, 17:14
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Post autor: Anubis »

Witam
Robię od kilku lat paprykówkę według przepisu http://napolowe.blogspot.com/2014/02/na ... chili.html
niestety przesadziłem z ostrością papryczki, mogłem dać jedną na 3L dałem 2 i nalewka jest troszkę za ostra.
Da się to jakoś zniwelować ?

misiek35
100
Posty: 132
Rejestracja: środa, 25 sty 2012, 20:10
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: Zbyt ostra paprykówka

Post autor: misiek35 »

Ja jak przedobrze to poprostu ją rozcieńczam alkoholem. Swoją drogą jeden z moich ulubionych trunków.
Awatar użytkownika

zając_poziomka
50
Posty: 96
Rejestracja: wtorek, 29 gru 2015, 16:57
Krótko o sobie: Fan broni, książek i alkoholu.
Ulubiony Alkohol: Smakuje mi wszystko, co sam zrobię.
Status Alkoholowy: Producent Nalewek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Zbyt ostra paprykówka

Post autor: zając_poziomka »

misiek35 ma rację. Jak robisz od kilku lat i Ci smakuje, to zrób drugą porcję, tym razem bez papryczki, a później wymieszaj. Będziesz miał na dłużej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy na Nalewki i Likiery”