Witam szacowne grono psotników!
Nie lubię rozpisywać się o sobie, więc napiszę tylko, że uwielbiam samodzielnie "produkować" to co później z rodziną spożywamy. W związku z tym umiem już wędzić (posiadam 2 wędzarnie) piec pieczywo, robić sery i rozmaite przetwory domowe. Teraz pora przyszła na coś, co będzie doskonałym uzupełnieniem do wspomnianych powyżej.
Pozdrawiam
Adam
aaadam
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
Autor tematu - Posty: 4
- Rejestracja: niedziela, 27 gru 2009, 08:48
- Krótko o sobie: spożywanie to największa przyjemność na "s"
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Katowice
Re: aaadam
To co wisi i jest długie i białe to oszukane oscypki. Bardzo dobre do piwa.
Robi się je tak. Mleko krowie świeże (nie z kartonika) podgrzewa się do 37 stopni i dodaje podpuszczkę (enzym z żołądka cielaka). Ścięty skrzep formuje się w kulki w dłoniach i moczy w solance całą noc. Solanka musi mieć takie stężenie, aby serki pływały na powierzchni. Późnij wkłada do siatki wędzarniczej i wędzi w ciepłym dymie (25 do 35 stopni) jakieś cztery godziny.
Rewelacja.
Jak znajdę gdzieś zdjęcie uwędzonych to wkleję.
Robi się je tak. Mleko krowie świeże (nie z kartonika) podgrzewa się do 37 stopni i dodaje podpuszczkę (enzym z żołądka cielaka). Ścięty skrzep formuje się w kulki w dłoniach i moczy w solance całą noc. Solanka musi mieć takie stężenie, aby serki pływały na powierzchni. Późnij wkłada do siatki wędzarniczej i wędzi w ciepłym dymie (25 do 35 stopni) jakieś cztery godziny.
Rewelacja.
Jak znajdę gdzieś zdjęcie uwędzonych to wkleję.
-
- Posty: 39
- Rejestracja: piątek, 4 wrz 2009, 19:43
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: aaadam
Witamy w skromnych progach hehe a może nie takich skromnych?
Teraz tylko pozostaje stworzenie w dziale "Inne Domowe Wyroby" podkategorii "Wyroby Serowe" czy coś w tym stylu i nie długo z forum będzie można się dowiedzieć jak zrobić wszystko co jest potrzebne na impresce w domu własnymi rękoma ;D
Teraz tylko pozostaje stworzenie w dziale "Inne Domowe Wyroby" podkategorii "Wyroby Serowe" czy coś w tym stylu i nie długo z forum będzie można się dowiedzieć jak zrobić wszystko co jest potrzebne na impresce w domu własnymi rękoma ;D