Re: Galeria domowego wyrobu wędlin
Postautor: imar42 » piątek, 17 lut 2017, 15:49
Z nudów i ja wrzucę "małe conieco" archiwalnych zdjęć moich wyrobów. Nie mam jeszcze wędzarni (w tym roku będzie dokończona budowa wędzarenki na działce) więc wszystkie dotychczas popełnione wyroby są albo zaparzane, albo suszone.
Świeże i dojrzałe Chorizo
100_4445_small.jpg
Baton z piersi drobiowej
99_small.jpg
Baton z karkówki
100_4218_small.jpg
Mielonka boczkowa i baton z łopatki
100_4215small.jpg
Obróbka termiczna (zaparzanie w temp 75°C)
8_small.jpg
Ostatnio łączę ze sobą dwa procesy i do zaparzania "wędlin" wykorzystuję gorącą wodę ze skraplacza głowicy aabratek. Tym samym oszczędzam i na energii i na czasie...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Głowica: Aabratek 60,3mm
Kolumna: 35cm + 45cm + 55cm SMS + OVM
Wypełnienie: Sprężynki pryzmatyczne KO
Zbiornik: 66 litrów
Grzałki: 500W + 1000W + 2000W