nastaw wykonany prawie z 90 procent soku winogronowego bardzo słabo się klaruje

Problemy technologiczne związane z uzyskaniem dobrego zacieru: niewłaściwy przebieg fermentacji, zakażenia nastawów, klarowanie...

Autor tematu
dusti
1
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 3 mar 2018, 13:27
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Winiarz

Post autor: dusti »

Witam, mam pytanie bądź może sie już powtarzam w temacie, ale nie jestem w stanie wszystkie posty odczytać.
A mianowicie, mój nastaw wykonany prawie z 90 procent soku winogronowego bardzo słabo się klaruje,,
po dodaniu miesiąc temu klarowinu, jest troszke lepiej ale wino nadal jest powiedzmy mętne.. stoi w temperaturze
około 15 stopni.
Czy można po raz kolejny dodać klarowinu?? No i czy może zmienić się jego smak??
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy zacierowe”