Cukrówka, czy to możliwe?

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
Maziak
2
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 23 paź 2017, 12:43
Krótko o sobie: Jestem jaki jestem, ja twierdzę że da się mnie lubić :)
Jak mogę to pomogę, a jak nie mogę to spróbuję
Ulubiony Alkohol: Woda ognista
Lokalizacja: Krakow/Norwegia

Post autor: Maziak »

Witajcie
Może głupie pytanie ale.
Zrobiłem dwa dni temu nastaw 55l w tym 14 kg cukru i wrzuciłem dwie paczki drożdży szlacheckich turbo Jana Okowity, nastawilem je wieczorem i pięknie zaczęły pracować, stały w kuchni, następnego dnia po południu sprawdziłem temp i była +/-29 st dziecko rozbiło mi termometr i sprawdzam takim bezdotykowym, więc przeniosłem je do chłodu ok 10 st, na drugi dzień czyli dziś sprawdzam temp i 14st a drożdże jakby nie pracują, cicho
nastaw w smaku słodki nie jest sprawdzam blg i niby - 3 czy one mogły tak szybko to przerobić??
Pozdrawiam
koncentraty wina
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7334
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Cukrówka, czy to możliwe?

Post autor: radius »

Mogły :ok: Nie na darmo nadano im nazwę "turbo" :D
SPIRITUS FLAT UBI VULT

Autor tematu
Maziak
2
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 23 paź 2017, 12:43
Krótko o sobie: Jestem jaki jestem, ja twierdzę że da się mnie lubić :)
Jak mogę to pomogę, a jak nie mogę to spróbuję
Ulubiony Alkohol: Woda ognista
Lokalizacja: Krakow/Norwegia
Re: Cukrówka, czy to możliwe?

Post autor: Maziak »

Dzięki za odpowiedź
No to super :) trochę się zdziwiłem bo zazwyczaj trwało to trochę dłużej myślę że temat można skasować bo nic ciekawego nie wnosi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”