Dzień dobry,
Wczoraj do późna w nocy robiłem wino z winogron które zmiksowałem, dodałem wody i cuku (20kg winogron, 4.5L wody, 4.5 Kg cukru)
do tego zestawiku dodałem drożdży winiarskich z biowinu (zakupione w bricomarrche).
Tu niestety zaczyna się problem, ponieważ do tej pory rurka fermentacyjna nie wydała żadne głosu
Jakie drożdże radzicie dodać? Nie widziałem u mnie w mieście żadnych sklepów zajmujących się sprzedażą przedmiotów gorzelniczych więc chyba pozostają markety.
Wino gronowe czerwone - brak startu
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
Autor tematu - Posty: 38
- Rejestracja: poniedziałek, 9 lis 2009, 22:14