Przypomnienie o Jarzębiaku

Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...
Awatar użytkownika

Autor tematu
Doody
3500
Posty: 3838
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy

Post autor: Doody »

Witam,
Chciałbym przypomnieć tym, którzy jeszcze nie zrobili sobie nalewu na jarzębinie, że właśnie jest idealny okres na zbiory tej fantastycznej roślinki. Jarzębina w tym roku bardzo ładnie obrodziła (w przeciwieństwie do innych owoców). Zbieramy teraz przed mrozami i przemrażamy w zamrażarce imitując przymrozki ;), przez okres 4-6 dni . Będę ja obrabiał dopiero w maju , ale pora na zalanie jest teraz najlepsza. Zachęcam do spróbowania wytworzenia swojego jarzębiaku ;)
Jarzeb-1-1.jpg
Przepis na jarzębiak tutaj: http://alkohole-domowe.com/forum/moj-na ... 88-20.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Darek
promocja

misiek35
100
Posty: 132
Rejestracja: środa, 25 sty 2012, 20:10
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: Przypomnienie o Jarzębiaku

Post autor: misiek35 »

Ja jeszcze z tydzień poczekam bo nie mam czasu. Ciekawy Twój przepis muszę spróbować. Ja zawsze robię z przepisu Cieślaka i jest super, nigdy nie mogę nic odłożyć żeby spróbować za jakiś czas..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”