
Nie zrobisz śrubowych nóżek do poziomowania zbiornika i kolumny? byłoby fajnie

No właśnie proponowałem szeroki wlew, ale klient twierdzi że wlewał do tego kega gęste zaciery przez lejek i nie sprawiało mu to kłopotu. Jakie są jeszcze plusy szerokiego wlewu? Prócz mycia i napełniania.arbaletnik pisze:Nie robisz szerokiego wlewu?
Doody pisze:Sero, zapowiada się piękny sprzęt![]()
Nie zrobisz śrubowych nóżek do poziomowania zbiornika i kolumny? byłoby fajnie
Dzięki. Faktycznie to bardzo dobry pomysł z tym zacieraniem, muszę go przedstawić gościowi. Jakie fi 150-160, trzeba będzie zrobić na kołnierzach bo tri clamp to majątek będzie kosztował. Mnie przerażają śruby do skręcania kołnierza w tej ilości.arbaletnik pisze:Szeroki wlew daje moźliwość zacierania enzymami w zbiorniku, tym bardziej że będzie mieszadło - wykorzystane w 100 %. W jednym zbiorniku zacieranie, fermentacja, odpęd. Bez przelewania, na koniec porządne mycie z ręką w środku i zmywakiem. Zaciery potrafią przystać do ścian powyżej płaszcza.
sero pisze:Będzie szeroki wlew, ale nie tak szeroki jak planowałem. Tri Clamp 4", zawsze to więcej niż 50 czy 60 mm, trzeba ciąć koszty bo i tak są spore
Wlew już pospawany Tri Clamp 4", kolumna jest węższa 3,5".lesgo58 pisze:Nie musisz robić tak szerokiego wlewu jak średnica kolumny.
Tak wziąłem, 3/4 kega jest w płaszczu. Nie chciałem docinać formatki z blachy, bo była ładnie na laserze cięta i już zwinięta. Zawsze można mniej medium użyć.lesgo58 pisze:Nie wiem czy wziąłeś pod uwagę mój post w którym pisałem o robieniu płaszcza w taki sposób aby tylko sięgał maksymalnie do 2/3 zbiornika głównego. A nawet niżej. Nie stracisz na efektywności grzania, a zyskasz na "czystości" pędzenia.
Niestety nie będzie mi pisane bawić się tą zabawkąguru114 pisze:Brawo czekam na pierwsze testy maszyny z tym zbiornikiem.
Wróć do „Kolumny destylacyjne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość