Prosty przepis na wino/zacier
Witam.
Chciałbym uzyskać napój alkoholowy w warunkach:
1. Szybko, 24 lub 48 godzin
2. Gotowy do wypicia niedługo po fermentacji, żeby przecedzić, czy coś
3. zawartość alkoholu powyżej 10%
4. Smak kwaśny, poza tym mało ważny
Fajnie by było, aby był jabłkowy.
Czy da się coś takiego zrobić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Totmistrz
Chciałbym uzyskać napój alkoholowy w warunkach:
1. Szybko, 24 lub 48 godzin
2. Gotowy do wypicia niedługo po fermentacji, żeby przecedzić, czy coś
3. zawartość alkoholu powyżej 10%
4. Smak kwaśny, poza tym mało ważny
Fajnie by było, aby był jabłkowy.
Czy da się coś takiego zrobić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Totmistrz
-
- Posty: 7331
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: Prosty przepis na wino/zacier
Ad 1. Całodobowe sklepy monopolowe
Ad 2. "Wino" owocowe
Ad 3. Jak wyżej, wzmocnione.
Ad 4. Patrz punkt 2 i 3. Dodatkowo "jabol" spełnia warunki smakowe.
I nie trzeba się męczyć z robieniem tego czegoś. Wystarczy wrzucić do kieszeni kilka złotych i ruszyć dupę z fotela.
Ad 2. "Wino" owocowe
Ad 3. Jak wyżej, wzmocnione.
Ad 4. Patrz punkt 2 i 3. Dodatkowo "jabol" spełnia warunki smakowe.
I nie trzeba się męczyć z robieniem tego czegoś. Wystarczy wrzucić do kieszeni kilka złotych i ruszyć dupę z fotela.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Prosty przepis na wino/zacier
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 330
- Rejestracja: wtorek, 7 lut 2012, 19:58
- Krótko o sobie: Jestem spoko człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: własny
- Status Alkoholowy: Bimbrownik
- Lokalizacja: Kaszuby
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Prosty przepis na wino/zacier
Witam bardzo serdecznie.
Chciałbym pogratulować wyboru nicka(loginu)
Nie wiem jak Tot, ale mistrz zgadza się bezapelacyjnie, normalnie Mickiewicz.
Gdybym naprawdę napisał co myślę, to dostałbym bana jak nic.
To jakaś prowokacja myślowa? Obawiam się najgorszego, że te pytania naprawdę zostały zadane poważnie.
Zatem:
Wiadro, durszlak, ściera do podłogi.
Potrzebujesz kilo jabłek, 5 kromek suchego chleba, 3 litry ciepłej wody, paczkę drożdży babuni, szklanka cukru, butelkę octu.
O dziewiętnastej przygotowujesz wino z wymienionych składników. W wiadrze. Bez octu.
Następnie zacierasz ręce( była mowa o zacierze) i włączasz sobie na video 125 odcinek Niewolnica Isaura, ewentualnie W kamiennym kręgu, coś brazylijskiego. Dobre wino potrzebuje dobrej oprawy artystycznej, nieprawdaż? Odpoczywasz a wino/zacier ładnie pracuje.
O 7 rano wstajesz, przemywasz twarz powietrzem. bierzesz durszlak(czy cóś) odcedzasz(czy cóś), dolewasz butelkę octu masz gotowe.
Wino będzie miało ok 2 procent alkoholu, ocet 10, czyli tak jak oczekiwałeś, powyżej 10. Kwaśne, smak mało ważny, jabłkowy posmak, szybko, tak jak chciałeś, ściera domyśl się do czego, a te 5 kromek chleba???
Aby swojsko było, doda odpowiedniego smrodku, poza tym pożywka dla Babuni.
Pozdrawiam Mistrzu bardzo serdecznie, jak na zbity pysk z forum przez ciebie wylecę to trudno, warto było.
Chciałbym pogratulować wyboru nicka(loginu)
Nie wiem jak Tot, ale mistrz zgadza się bezapelacyjnie, normalnie Mickiewicz.
Gdybym naprawdę napisał co myślę, to dostałbym bana jak nic.
To jakaś prowokacja myślowa? Obawiam się najgorszego, że te pytania naprawdę zostały zadane poważnie.
Zatem:
Wiadro, durszlak, ściera do podłogi.
Potrzebujesz kilo jabłek, 5 kromek suchego chleba, 3 litry ciepłej wody, paczkę drożdży babuni, szklanka cukru, butelkę octu.
O dziewiętnastej przygotowujesz wino z wymienionych składników. W wiadrze. Bez octu.
Następnie zacierasz ręce( była mowa o zacierze) i włączasz sobie na video 125 odcinek Niewolnica Isaura, ewentualnie W kamiennym kręgu, coś brazylijskiego. Dobre wino potrzebuje dobrej oprawy artystycznej, nieprawdaż? Odpoczywasz a wino/zacier ładnie pracuje.
O 7 rano wstajesz, przemywasz twarz powietrzem. bierzesz durszlak(czy cóś) odcedzasz(czy cóś), dolewasz butelkę octu masz gotowe.
Wino będzie miało ok 2 procent alkoholu, ocet 10, czyli tak jak oczekiwałeś, powyżej 10. Kwaśne, smak mało ważny, jabłkowy posmak, szybko, tak jak chciałeś, ściera domyśl się do czego, a te 5 kromek chleba???
Aby swojsko było, doda odpowiedniego smrodku, poza tym pożywka dla Babuni.
Pozdrawiam Mistrzu bardzo serdecznie, jak na zbity pysk z forum przez ciebie wylecę to trudno, warto było.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
- Posty: 397
- Rejestracja: wtorek, 22 paź 2013, 10:03
- Podziękował: 86 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Re: Prosty przepis na wino/zacier
Drogi Totmistrzu!
Już po tym jednym małym zagajeniu widać, że może z Ciebie wyrosnąć (zgaduję z łapczywości, że dopiero zaczynasz) prawdziwy smakosz! Gdy zaspokoisz pierwszy głód, sięgnij głębiej w landrynki, a kto wie, czy nie wymacasz tam irysa, albo prawdziwej krówki. Oto garść przepisów pochodzących z lat 60-tych z poematu delirycznego „Moskwa – Pietuszki" rosyjskiego poety Wieniedikta Jerofiejewa.
Balsam Kanaański (zwany potocznie "srebrnym liskiem")
Denaturat 100g
Ciemne piwo 200g
Oczyszczona politura 100g
Charakterystyka:
Lisi kolor, umiarkowana moc i trwały, niezwykły zapach. Wyzwala w pijącym wulgarność i ciemne siły...
Duch Genewy
"Biały bez" (woda kolońska) 50 g
Środek przeciwko poceniu się nóg 50 g
Piwo żygulowskie 200 g
Lakier na spirytusie 150 g
Charakterystyka:
Doskonały bukiet smaku. Powstrzymuje złe moce wywołane przez Balsam Kanaański.
Łza komsomołki
Lawenda 15 g
Werbena 15 g
Woda kolońska "Las" 30 g
Lakier do paznokci 2 g
Płyn do płukania ust 150 g
Lemoniada 150 g
Składniki należy w ciągu 20 minut mieszać gałązką wiciokrzewu.
Charakterystyka:
Doskonale aromatyczny, pity w dwóch porcjach na przemian odbiera dobrą pamięć i zdrowy rozsądek.
Psiakrew
Piwo żygulowskie 100 g
Szampon "Bogacz Sadko" 30 g
Rezol, płyn do zwalczania łupieżu 70 g
Klej BF 15 g
Płyn hamulcowy 30 g
Dezynsektal, środek owadobójczy 30 g
Całość powinna w ciągu tygodnia naciągać na tytoniu z cygar.
Charakterystyka:
Pita dużymi łykami Psiakrew szybko uduchowia człowieka lepiej niż tygodniowy post połączony z intensywnymi przemyśleniami.
Już po tym jednym małym zagajeniu widać, że może z Ciebie wyrosnąć (zgaduję z łapczywości, że dopiero zaczynasz) prawdziwy smakosz! Gdy zaspokoisz pierwszy głód, sięgnij głębiej w landrynki, a kto wie, czy nie wymacasz tam irysa, albo prawdziwej krówki. Oto garść przepisów pochodzących z lat 60-tych z poematu delirycznego „Moskwa – Pietuszki" rosyjskiego poety Wieniedikta Jerofiejewa.
Balsam Kanaański (zwany potocznie "srebrnym liskiem")
Denaturat 100g
Ciemne piwo 200g
Oczyszczona politura 100g
Charakterystyka:
Lisi kolor, umiarkowana moc i trwały, niezwykły zapach. Wyzwala w pijącym wulgarność i ciemne siły...
Duch Genewy
"Biały bez" (woda kolońska) 50 g
Środek przeciwko poceniu się nóg 50 g
Piwo żygulowskie 200 g
Lakier na spirytusie 150 g
Charakterystyka:
Doskonały bukiet smaku. Powstrzymuje złe moce wywołane przez Balsam Kanaański.
Łza komsomołki
Lawenda 15 g
Werbena 15 g
Woda kolońska "Las" 30 g
Lakier do paznokci 2 g
Płyn do płukania ust 150 g
Lemoniada 150 g
Składniki należy w ciągu 20 minut mieszać gałązką wiciokrzewu.
Charakterystyka:
Doskonale aromatyczny, pity w dwóch porcjach na przemian odbiera dobrą pamięć i zdrowy rozsądek.
Psiakrew
Piwo żygulowskie 100 g
Szampon "Bogacz Sadko" 30 g
Rezol, płyn do zwalczania łupieżu 70 g
Klej BF 15 g
Płyn hamulcowy 30 g
Dezynsektal, środek owadobójczy 30 g
Całość powinna w ciągu tygodnia naciągać na tytoniu z cygar.
Charakterystyka:
Pita dużymi łykami Psiakrew szybko uduchowia człowieka lepiej niż tygodniowy post połączony z intensywnymi przemyśleniami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.