Witam, posiadam około 50 litrów takiego czegoś https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-P ... 3011326495
Posiadam wersję B czyli nie z cukrem tylko syrop glukozowo - fruktuzowy. W podanym linku znajduje się cała etykieta produktu.
Jak to potraktować aby nie zmarnować. Wskaznik blg wsadzony bezpośrednio do syropu wskazuje około 50. Czy można to przefermentować w pomieszczeniu które ma około 13 stopni?
Nastaw z syropu...
-
- Posty: 90
- Rejestracja: piątek, 18 paź 2013, 07:36
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Nastaw z syropu...
Witam.
Przepraszam autora, że tu ale nie bede nowego zakladal tematu.
Mam pytanko mam syrop jabłkowy po dodaniu ok 200ml na litr wody wychodzi ok 20 blg na cukromierzu (mam 10l). Tu moje pytanko jakich drożdży użyć do tego typu nastawu? Jakie blg startowe zrobić na początek? Mam aabratka i jak to puścić na tym sprzęcie? Nigdy czegoś takiego nie robiłem wiec przepraszam, że tak banalne pytania zadaje!?
Przepraszam autora, że tu ale nie bede nowego zakladal tematu.
Mam pytanko mam syrop jabłkowy po dodaniu ok 200ml na litr wody wychodzi ok 20 blg na cukromierzu (mam 10l). Tu moje pytanko jakich drożdży użyć do tego typu nastawu? Jakie blg startowe zrobić na początek? Mam aabratka i jak to puścić na tym sprzęcie? Nigdy czegoś takiego nie robiłem wiec przepraszam, że tak banalne pytania zadaje!?