Piwo z ekstraktu.

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
markus383
150
Posty: 186
Rejestracja: wtorek, 24 sty 2012, 10:59
Ulubiony Alkohol: piwo(szczególnie porter), whisky,
Status Alkoholowy: Piwowar
Lokalizacja: mazowsze
Podziękował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Post autor: markus383 »

Witajcie :)
Moze macie doświadczenie z warzeniem piwa z ekstraktów niechmielonych? Chciałbym, po otrzymaniu garnka, pobawić się i zrobić porter lub RISa z ciemnego ekstraktu. Chciałem zapytać czy wystarczy jedna puszka 1,7kg ekstraktu ciemnego z Wesa, czy moze potrzebuje jeszcze jasnego ekstraktu? Chciałbym otrzymać ok. 15l piwka. A moze podpowiecie mi jak postępować z jasnym ekstraktem w przypadku otrzymania takiej samej ilości piwa jasnego z dodatkiem ziół?
Pozdrawiam,
Mateusz :)
alembiki
Awatar użytkownika

Roten
20
Posty: 22
Rejestracja: środa, 3 cze 2015, 11:15
Krótko o sobie: Cham i prostak.
Ulubiony Alkohol: Tani dobry i mocny
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Podziękował: 5 razy
Re: Piwo z ekstraktu.

Post autor: Roten »

Ja dałem 2 ekstrakty ciemne po 1,7kg, drożdże us 05 chyba i chmiel 30g EKG. na godzinę. Dałem do brzeczki 1kg cukru i uzupełniłem do 25l. żeby było wiecej :D. po miechu leżakowania wyszło niezłe.
syf,kiła i mogiła.
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”