Moja wędzarnia pod dachem

Budowa wędzarni, wędzenie, wyrób wędlin domowych.
Awatar użytkownika

Autor tematu
Friiq
20
Posty: 25
Rejestracja: wtorek, 10 gru 2013, 10:31
Podziękował: 9 razy

Post autor: Friiq »

Oto moje cudeńko ze starej cegły niedługo dodam do niej generator dymu do wędzenia na zimno.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
koncentraty wina

PETER29
850
Posty: 897
Rejestracja: piątek, 18 lut 2011, 16:28
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Czysta i browar
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: ŚLĄSKIE
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 104 razy
Re: Moja wędzarnia pod dachem

Post autor: PETER29 »

No i piknie :ok:
_______________________________________________________________________________
Pozdrawiam KRZYSZTOF
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2360
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Moja wędzarnia pod dachem

Post autor: Kamal »

Zamiast generatora dymu, mógł byś zrobić palenisko dalej i połączyć jakaś rurą (od pieca) z wędzarnią. ;)
K.
Obrazek

euphorbia1
100
Posty: 146
Rejestracja: środa, 24 wrz 2014, 10:19
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: wszystkie oprócz metanolu
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Lokalizacja: wielkopolska
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Re: Moja wędzarnia pod dachem

Post autor: euphorbia1 »

Kamal ma rację. Miałem generator a teraz zrobiłem dalej palenisko i jest znakomicie
In vino feritas
Awatar użytkownika

Autor tematu
Friiq
20
Posty: 25
Rejestracja: wtorek, 10 gru 2013, 10:31
Podziękował: 9 razy
Re: Moja wędzarnia pod dachem

Post autor: Friiq »

Chciałem zrobić palenisko dalej ale nie dało rady ograniczenia wielkości pomieszczenia. No i dlatego ten generator, bez niego ciężko by było wędzić na zimno np.ryby . Daje on też stałość temperatury.
Awatar użytkownika

kamilpl82
350
Posty: 383
Rejestracja: piątek, 9 paź 2015, 19:28
Ulubiony Alkohol: Przede wszystkim własny
Status Alkoholowy: Drinker
Lokalizacja: Wielkopolska okolice Leszna
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 48 razy
Kontakt:
Re: Moja wędzarnia pod dachem

Post autor: kamilpl82 »

Dobrym paleniskiem i szybrem, też jesteś w stanie wędzić na zimno i kontrolować temperaturę.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wędliny Domowe”