Czyli popularny Jabłecznik. Na temat tego trunku wszystko, począwszy od zbierania jabłek, skończywszy na spożywaniu...

Autor tematu
Zosiaa
10
Posty: 17
Rejestracja: piątek, 23 paź 2015, 14:38
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Kontakt:
Załączniki
Cydr z antonówek

Postautor: Zosiaa » poniedziałek, 16 lis 2015, 12:14

Piliście może takowy? Jak wrażenia smakowe? Nie przepadam ogólnie za kwaśnymi smakami, ale może cydr z antonówek jest smaczny...
http://www.rynek-rolny.pl/artykul/zurawina-przedstawiamy-lecznicze-nalewki-wzmacniajace-odpornosc.html - żurawina jest najlepsza!


dostawa 5zł
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

silvio2007
300
Posty: 330
Rejestracja: wtorek, 7 lut 2012, 19:58
Krótko o sobie: Jestem spoko człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: własny
Status Alkoholowy: Bimbrownik
Lokalizacja: Kaszuby
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: silvio2007 » środa, 18 lis 2015, 20:11

Jest zajefajny, rób śmiało, na lato będzie jak znalazł.
Polecam także brandy na antonówkach, u mnie wtym roku naprawdę bieda, ani jabłka ani śliwki.
Trochę ci zazdroszczę tak dobrego materiału.
Pozdrawiam Sylwek

Awatar użytkownika

manowar
800
Posty: 820
Rejestracja: poniedziałek, 11 maja 2009, 16:36
Krótko o sobie: I ain't no nice guy after all
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Kontakt:
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: manowar » czwartek, 19 lis 2015, 22:54

Jak Pan lubisz cydr to będziesz Pan zadowolony - najwyżej możesz zawsze dosłodzić słodzikiem.
Pierwszego nie przepijam, drugiego zresztą też, trzeciego i czwartego, i piątego też nie!
Na kolorowe drinki wiem, że jest teraz moda, dla mnie drink najlepszy to spirytus plus woda!

https://www.facebook.com/PiwniceRedutowe/ - moje przygody alkoholowe


Autor tematu
Zosiaa
10
Posty: 17
Rejestracja: piątek, 23 paź 2015, 14:38
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Kontakt:
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: Zosiaa » piątek, 20 lis 2015, 16:43

manowar pisze:najwyżej możesz zawsze dosłodzić słodzikiem.

Ojj nie, nie znoszę jego smaku... A jest opcja posłodzenia czym innym? Może głupio się pytam, ale ten temat jest mi jak na razie obcy :(

silvio2007 napisał(a):
Polecam także brandy na antonówkach


A czy mógłbyś podzielić się przepisem? Bo brzmi co najmniej intrygująco :)
http://www.rynek-rolny.pl/artykul/zurawina-przedstawiamy-lecznicze-nalewki-wzmacniajace-odpornosc.html - żurawina jest najlepsza!

Awatar użytkownika

radius
6000
Posty: 6329
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 15:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: radius » piątek, 20 lis 2015, 18:24

Zosiaa pisze:A jest opcja posłodzenia czym innym?

Jasne :) Stewia lub ksylitol jest OK :ok:
SPIRITUS FLAT UBI VULT


Autor tematu
Zosiaa
10
Posty: 17
Rejestracja: piątek, 23 paź 2015, 14:38
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Kontakt:
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: Zosiaa » piątek, 27 lis 2015, 16:35

radius pisze: ksylitol jest OK :ok:


A ksylitol nie nada miętowego posmaku?
http://www.rynek-rolny.pl/artykul/zurawina-przedstawiamy-lecznicze-nalewki-wzmacniajace-odpornosc.html - żurawina jest najlepsza!

Awatar użytkownika

radius
6000
Posty: 6329
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 15:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: radius » sobota, 28 lis 2015, 08:23

Nie nada. Niby dlaczego miałby nadać? ;)
SPIRITUS FLAT UBI VULT

Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: gr000by » sobota, 28 lis 2015, 10:24

Bo nazwa kojarzy się z mentolem, który jest odpowiedzialny za smak mięty ;).
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.


Autor tematu
Zosiaa
10
Posty: 17
Rejestracja: piątek, 23 paź 2015, 14:38
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Kontakt:
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: Zosiaa » piątek, 4 gru 2015, 17:11

Bo ksylitol ma przecież miętowy posmak :) Siostra ostatnio robiła z nim piernik i smakował tak, jakby do niego dodała gumę do żucia - profanacja :) Dlatego też ciekawi mnie, czy z alkoholem nie stanie się to samo...
http://www.rynek-rolny.pl/artykul/zurawina-przedstawiamy-lecznicze-nalewki-wzmacniajace-odpornosc.html - żurawina jest najlepsza!

Awatar użytkownika

HomoChemicus
400
Posty: 447
Rejestracja: niedziela, 12 sty 2014, 18:21
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Lokalizacja: Mazowsze
Załączniki
Re: Cydr z antonówek

Postautor: HomoChemicus » niedziela, 6 gru 2015, 16:00

Ksylitol nie ma nawet najmniejszego posmaku mięty.
A co do piernika, to zapytaj siostrę o tą miętę.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."

A. Einstein


Wróć do „Cydr”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości