Witam.
Podobno do filtracji za pomocą węgla aktywnego nie należy stosować mocniejszego wyrobu niż 50 procent. Chciałbym się was zapytać czy można działać w takiej kolejności:
po pierwszym gotowaniu ( wyrób około 60 procent) rozcieńczamy z przegotowaną wodą tak aby całość miała 40 procent, następnie przepuszczamy przez aktywny węgiel po czym przegotowujemy raz jeszcze tak aby całość ponownie miała 60 procent. Czy jednak nie należy po filtracji gotować ponownie wyrobu ? Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam Jask
Ponowne gotowanie
-
- Posty: 141
- Rejestracja: środa, 6 lut 2013, 20:41
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: okolice Bydgoszczy
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Re: Ponowne gotowanie
Jak masz możliwość to filtruj na mrozie (na balkonie, pod wiatą itp.) lub destylat zmrożony w zamrażarce. Poniżej podrzucam parę tematów odnośnie węgla:
http://alkohole-domowe.com/forum/wegiel ... %20aktywny
http://alkohole-domowe.com/forum/zrob-t ... -t301.html
http://alkohole-domowe.com/forum/jak-pr ... %20aktywny
http://alkohole-domowe.com/forum/pogors ... t9236.html
http://alkohole-domowe.com/forum/wegiel ... %20aktywny
Jeśli mało tematów to wpisz w forumową wyszukiwarkę "węgiel aktywny", "filtracja węglem aktywnym" itp. i będziesz miał dużo informacji
http://alkohole-domowe.com/forum/wegiel ... %20aktywny
http://alkohole-domowe.com/forum/zrob-t ... -t301.html
http://alkohole-domowe.com/forum/jak-pr ... %20aktywny
http://alkohole-domowe.com/forum/pogors ... t9236.html
http://alkohole-domowe.com/forum/wegiel ... %20aktywny
Jeśli mało tematów to wpisz w forumową wyszukiwarkę "węgiel aktywny", "filtracja węglem aktywnym" itp. i będziesz miał dużo informacji
rastahnu