Miało być piwko ale wyszło coś zupełnie innego bo nie miałem drożdży piwnych. Dodałem turbo d. 1/2 paczki i rurka fermentacyjna.
Nastaw już przepracowany. I co dalej przez rektyfikator to puścić? Czy otworzyć zaworek na max i bez refluksu?
Puszka Brew Kit (słód zachmielony) + 2 kg glukozy + 2 kg cukru
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Puszka Brew Kit (słód zachmielony) + 2 kg glukozy + 2 kg cukru
Spróbuj zrobić z tego destylat smakowy (zaworek otwarty), a jak nie będzie odpowiadał twoim wymaganiom to spirytus zawsze dasz radę z niego zrobić.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.