Puszka Brew Kit (słód zachmielony) + 2 kg glukozy + 2 kg cukru

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
piotricz
300
Posty: 300
Rejestracja: wtorek, 15 paź 2013, 19:30
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 33 razy

Post autor: piotricz »

Miało być piwko ale wyszło coś zupełnie innego bo nie miałem drożdży piwnych. Dodałem turbo d. 1/2 paczki i rurka fermentacyjna.
Nastaw już przepracowany. I co dalej przez rektyfikator to puścić? Czy otworzyć zaworek na max i bez refluksu?
Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Puszka Brew Kit (słód zachmielony) + 2 kg glukozy + 2 kg cukru

Post autor: gr000by »

Spróbuj zrobić z tego destylat smakowy (zaworek otwarty), a jak nie będzie odpowiadał twoim wymaganiom to spirytus zawsze dasz radę z niego zrobić.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i Nastawy”