W rurce szklanej wyprowadzającej skropliny poza obrys destylarki włożona jest powyginana taśma kablowa (taka opaska samozaciskowa zwana "strapem", co nią można różne rzeczy spinać, kable czy łapy bandziorów

Pozdrawiam, Kuc.
Tabela moze sie przydac tu wg mnie tylko po to, zeby na podstawie obserwacji temperatury na kotle, okreslic w przyblizeniu, kiedy ow moment konca ma nadejsc. Podejzewam ze o to chodzi mimie.
marer pisze:...Powiedzcie mi koledzy czy to jest normalny proces?
Niektórzy wcześniej pisali że od początku do końca temperatura im nie drgnie na głowicy.
Więc zastanawia mnie dlaczego ja tak nie mam.
A może wcześniej kończycie i nie trzymacie aż w kegu osiągnie 99,4 stopnie ?
Może od poczatku do końca odbieracie mniejsza ilość na minutę?...
Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie.
marer pisze:...jak sądzisz? gdy na garze osiągnę 98 stopni to raczej nie ma już co kombinować i lepiej przestać bo właśnie przy tej temperaturze wzrasta mi temperatura na głowicy?...
Wróć do „Destylacja metodą reflux ratio”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość