Wirtualny toast
Regulamin forum
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
W tym dziale można rozmawiać na luzie o wielu tematach.
Obowiązuje zakaz poruszania tematów POLITYCZNYCH. Tematy takie będą kasowane lub moderowane.
-
- Posty: 100
- Rejestracja: sobota, 8 lut 2014, 16:45
- Status Alkoholowy: Producent Nalewek
- Lokalizacja: Lasek Koło Drogi
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Re: Wirtualny toast
Chłopaki to wy tak od rana , poczekajcie choć do południa. Ja wieczorkiem coś wychylę z rodzinką. Opijać będziemy szwagra samochodzik nowy.
gaviscon wsiego dobrego i psocenia zawsze udanego
Pozdrawiam.
gaviscon wsiego dobrego i psocenia zawsze udanego
Pozdrawiam.
"Alkohol jest największym wrogiem człowieka, ale w Biblii zostało napisane... ...Kochaj swoich wrogów". ~ Frank Sinatra ~
-
- Posty: 2993
- Rejestracja: piątek, 11 lis 2011, 14:17
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: Centrum
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 251 razy
Re: Wirtualny toast
Chłopy! Wasze zdrowie! Wszystkich! Jak jeden! Za to, że jesteście, za to, że pomimo kilku wyjątków (na szczęście) tworzymy to co tworzymy ;D Jestem na kilku forach, ale atmosfery takiej jak tutaj nie ma nigdzie. I nawet nasi (kochani ) moderatorzy, którzy pilnują polszczyzny i "czepiają" się nie są w stanie tego "zepsuć" ;D
Jeszcze raz Wasze zdrowie!
Ps
Kasztelanem
Jeszcze raz Wasze zdrowie!
Ps
Kasztelanem
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2743 razy
Re: Wirtualny toast
A ja w ramach degustacji przysłanych mi próbek posmakowałem kielonka(25g) Śliwowicy i kielonek Czereśniowicy. No i muszę powiedzieć jestem mile zaskoczony. Próbuję już od wczoraj (a dlaczego tak robię to opiszę innym razem - oczywiście za zgodą właściciela) i za każdym razem trunek nic nie traci. Oczywiście nie jest to jakiś tam ideał, ale sposób w jaki był destylowany potwierdza wyższość tego sposobu nad innymi sposobami.
Ostatnio zmieniony niedziela, 22 cze 2014, 09:13 przez lesgo58, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 447
- Rejestracja: niedziela, 12 sty 2014, 18:21
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 77 razy
-
- Posty: 2896
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
Re: Wirtualny toast
Są tu dzisiaj jakieś moczydziubki?
Zdrowie Panów Towarzyszy
Szczególnie Kolegi, z którym od kilku m-cy omawiałem budowę zbiornika w płaszczu z kilkoma udziwnieniami...
Wpadłem na pomysł, który okazał się genialny. Nalałem sobie starej mirabelki do pucharu degustacyjnego win czerwonych z regionu Bourgogne, to taki wielki tulipan o cieniutkich ściankach i poj. pół litra (nie napełniłem po brzegi )
Teraz, kiedy siedzę przed kompem i staram się pracować, zapach jaki się unosi przyprawia o zawrót głowy.
Miałem kupować szkła do degustacji whisky, ale zdaje się ten kielich spełnia się w tej roli jeszcze lepiej.
Hej!!
Zdrowie Panów Towarzyszy
Szczególnie Kolegi, z którym od kilku m-cy omawiałem budowę zbiornika w płaszczu z kilkoma udziwnieniami...
Wpadłem na pomysł, który okazał się genialny. Nalałem sobie starej mirabelki do pucharu degustacyjnego win czerwonych z regionu Bourgogne, to taki wielki tulipan o cieniutkich ściankach i poj. pół litra (nie napełniłem po brzegi )
Teraz, kiedy siedzę przed kompem i staram się pracować, zapach jaki się unosi przyprawia o zawrót głowy.
Miałem kupować szkła do degustacji whisky, ale zdaje się ten kielich spełnia się w tej roli jeszcze lepiej.
Hej!!
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Wirtualny toast
Tamtegoroczne były bardziej pachnące i aromatyczne. Dam im 3-5 miesięcy, jak nalewka się przegryzie to owoce się uwypuklą. Czereśnia to delikatny materiał na nalewkę, potrzebuje czasu.
Zdrówko Solutem Ciemnym prosto sprzed TV i finału w knajpie .
Zdrówko Solutem Ciemnym prosto sprzed TV i finału w knajpie .
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Posty: 2680
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 307 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 194
- Rejestracja: czwartek, 11 lip 2013, 18:09
- Ulubiony Alkohol: śliwowica, piwo, nalewki
- Lokalizacja: Łącko
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy