Porozmawiajmy o poszczególnych częściach składowych zacierów.

Autor tematu
lukasz84
1
Posty: 1
Rejestracja: piątek, 16 maja 2014, 21:51
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Załączniki
zacier z coca coli

Postautor: lukasz84 » piątek, 23 maja 2014, 21:28

drodzy koledzy...
czy ktoś kiedyś w sumie może przypadkiem...
do cukrówki zamiast wody dodał CocaCole,,, oczywiście wygazowaną taką odstaną...
czy da rade takie cosik wykonać...?
Ostatnio zmieniony piątek, 23 maja 2014, 22:05 przez Zygmunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Moderator ma dobry dzień i daje 12h na poprawienie posta.


Rabat 3%
Kompletna kolumna - DE 50 Manual (zbiornik 60l)
Cena: 3,999.00 zł   Darmowa dostawa!
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5313
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 11:55
Kontakt:
Załączniki
Re: zacier z coca coli

Postautor: Zygmunt » piątek, 23 maja 2014, 22:09

Jak widać fermentuje:
fanta-i-cola-jako-nastaw-t7896-10.html

Próbowałem kiedyś z koncentratem Mirindy, bo zostało mi z 15l w kegu. Litr takiego wynalazku pomieszany z wanną wody daje wannę odgazowanej Mirindy. Drożdże ruszyły, efekt końcowy był na tyle kiepski, że poszło na spirytus. Na forum winiarskim kiedyś traiłem na wątek nt. wina ze spite'a i wina z coli- może tam poszukaj. W każdym razie pH drożdżom nie przeszkadza.

www.destylatorymiedziane.pl


"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"


Wróć do „Składniki zacierów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość