Cześć.
Czy ktoś ma doświadczenia w psoceniu podpiwku z kawy zbożowej?
Ciekawy jestem jaki smak może mieć psota z podpiwku.... napewno spróbuję nastawić i przepędzić ale może już ktoś to robił...?
Podpiwek - czy ktoś przepędzał?
-
- Posty: 379
- Rejestracja: środa, 22 lip 2009, 16:51
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: Podpiwek - czy ktoś przepędzał?
No, z podpiwka może wyjść coś bardzo, bardzo wyrafinowanego, życzę powodzenia.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Podpiwek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Podpiwek
" Do pewnych informacji dochodzi się logiką...." ,
napisał Partyzant
napisał Partyzant
-
- Posty: 379
- Rejestracja: środa, 22 lip 2009, 16:51
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: Podpiwek - czy ktoś przepędzał?
Wiem, czepiam sie słówek. Podpiwek robi sie z kawy zbożowej, która nie jest kawą, a z podpiwka, który nie ma prawie wcale alkoholu zrobimy wódeczke
Jednak pomysł przepedzenia zacieru (nastawu?) z prażonego żyta, cykorii i buraka cukrowego uważam za ciekawy. Podobnie jak ten na bimber z landrynek, które przecież też są bezalkoholowe.
Jednak pomysł przepedzenia zacieru (nastawu?) z prażonego żyta, cykorii i buraka cukrowego uważam za ciekawy. Podobnie jak ten na bimber z landrynek, które przecież też są bezalkoholowe.
" Do pewnych informacji dochodzi się logiką...." ,
napisał Partyzant
napisał Partyzant
Re: Podpiwek - czy ktoś przepędzał?
Lothan oczywiście że podpiwek musiałby być mocniej "docukrzony" żeby coś z niego zrobić. Interesuje mnie sam pomysł przepędzenia takiego nastawu na kawie zbożowej. Niedługo nastawiam więc podzielę się wrażeniami z tego psocenia, tylko nie wiem czy nastawić na zwykłych drożdżach tak jak się faktycznie robi podpiwek czy użyć winiarskich... ale może w drodze wyjątku nastawie na piekarniczych.
Pozdrawiam
miszello
miszello
-
- Posty: 379
- Rejestracja: środa, 22 lip 2009, 16:51
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy