Witam!
Spotkałem się ostatnio z produktem w plynie, ponoć jest to cukier (konsystencja syropu) z jakimś produktem ''antyzbrylającym''. Używa się tego w rozlewni wód mineralnych i napojów kolorowych, gazowanych.
Mógłbym to kupić dużo taniej od cukru ale nie jestem pewien czy będzie ok.
Ma ktoś jakieś większe pojęcie co to jest i czy się nadaje?
Pozdrawiam
Płynny cukier?
-
Autor tematu - Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Płynny cukier?
Może to jest to :
http://www.pepees.pl/index.php?wiad=425
To coś , woda + drożdże + doprowadzenie do odpowiedniego blg (mozna się pomodlić)
Trochę cierpliwości i się okaże czy warto wykorzystywać.
Ja myśle ,że warto...
http://www.pepees.pl/index.php?wiad=425
To coś , woda + drożdże + doprowadzenie do odpowiedniego blg (mozna się pomodlić)
Trochę cierpliwości i się okaże czy warto wykorzystywać.
Ja myśle ,że warto...
Ostatnio zmieniony sobota, 16 cze 2012, 16:01 przez lesgo58, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Autor tematu - Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Płynny cukier?
Ja ostatnio robię próby z pewnego rodzaju syropem używanym do produkcji lizaków ( link w poprzednim moim poście) .Jestem w trakcie fermentacji ( od wczoraj) .
Po niedzieli destylacja...
Po niedzieli destylacja...
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 328
- Rejestracja: poniedziałek, 17 paź 2011, 13:51
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Re: Płynny cukier?
Skoro stosują do oranżady i nie śmierdzi to i w spirytusie nie wyczujesz, a dopóki nie podasz składu to można sobie jedynie gdybać, Bardziej bym się obawiał jak na to coś będą reagowały drożdże. Musisz tylko sobie policzyć ile w takim syropie jest cukru bo ta niska cena może być spowodowana niskim procentem cukru w wodzie.Emiel Regis pisze:Na tym etapie pewnie by zadziałało, moje obawy bardziej wiążą się z wysoką temp., nie jestem pewien czy po prostu spiryt nie będzie walił chemią
"Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein
-
Autor tematu - Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
Re: Płynny cukier?
@Brzydal
Przy wyrobie oranżady nie ma wysokich temperatur, stąd moje obawy.
Gdybym znał ten skład to już by tu był, miałem nadzieję że właśnie tutaj się dowiem dokładnie co to może być, cóż spróbuję go jakoś odszukać.
Cena nie jest adekwatna do rynkowej, dlatego jest tanie, komuś po prostu zostały niepotrzebne zapasy.
Przy wyrobie oranżady nie ma wysokich temperatur, stąd moje obawy.
Gdybym znał ten skład to już by tu był, miałem nadzieję że właśnie tutaj się dowiem dokładnie co to może być, cóż spróbuję go jakoś odszukać.
Cena nie jest adekwatna do rynkowej, dlatego jest tanie, komuś po prostu zostały niepotrzebne zapasy.
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM