Witajcie
Mam na imię Piotrek, tematyką alkoholi zajmuje się od 5 lat, głównie piwa. Piwo kocham, jednak mocniejsze alkohole zaczynają skradać moje serce, a czesem i głowę . We wrześniu 2018r. Zrobiłem pierwszy bimber na pożyczonym pot-stillu z żyta i jęczmienia, wyszedł straszny jednak jedna jaskółka wiosny nie czyni, w październiku wypożyczyłem kolumne aabratka, nastawiłem 120l nastawu cukrowego, swoją drogą wydawało mi się że jest to straszna ilość, efekt destylacji mnie zaszokował , delikatny destylat o lekko owocowym zapachu mimo braku owoców w nastawię, wiedziałem że jest coś nie tak, ale i tak dla mnie i moich znajomych był to dobry towarek, teraz już wiem że termometr w głowicy jak skoczy o 0.2to już . To tak po części o mnie, i o tym jak to się zaczęło, mój następny post będzie w dziale z budową, gdzie opiszę moje zmagania z budową mini still'a.
Piwowarsky
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: środa, 21 lis 2018, 07:57
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Piwo, czysta, zbożowe
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Łódzkie