Znaleziono 23 wyniki
- środa, 30 sty 2019, 06:56
- Forum: Sklepy, Sprzedawcy, Producenci...
- Temat: Aktualne ceny cukru
- Odpowiedzi: 2948
- Odsłony: 937957
Re: Aktualne ceny cukru
Stokrotka . 1.69 zl bez limitow
- niedziela, 27 sty 2019, 15:51
- Forum: Sklepy, Sprzedawcy, Producenci...
- Temat: Aktualne ceny cukru
- Odpowiedzi: 2948
- Odsłony: 937957
Re: Aktualne ceny cukru
Kolega chyba zrobil sobie zart. Odbilem sie od ceny 2.49. W kauflandzie
- środa, 24 paź 2018, 16:33
- Forum: Destylacja i Rektyfikacja
- Temat: Zapach i smak bimbru
- Odpowiedzi: 27
- Odsłony: 16472
Re: Zapach i smak bimbru
Dziękuję bardzo za intensywną rozmowę . Wydaje mi się , że mam do czynienia z ludźmi , którzy mają czas na rozwijanie swojego hobby jakim jest wytwarzanie domowych trunków . Nie chcę się tutaj żalić , chociaż zapewne tak to teraz wyjdzie ale u mnie z czasem jest bardzo ubogo ( kierowca ciężarówek na...
- wtorek, 23 paź 2018, 16:55
- Forum: Destylacja i Rektyfikacja
- Temat: Zapach i smak bimbru
- Odpowiedzi: 27
- Odsłony: 16472
Re: Zapach i smak bimbru
Kolego przegab - jak robię z instrukcją którą dostałem czyli to co zamieściłem wyżej - aromat surowca odebranego jest taki jakby bardzo , bardzo delikatne perfumy (chemia) , natomiast smak jest ostry i też lekko wyczuwa się tą chemie ... Na pewno nie przypomina to bimberku . Kolego arTii - wybacz , ...
- poniedziałek, 22 paź 2018, 20:12
- Forum: Destylacja i Rektyfikacja
- Temat: Zapach i smak bimbru
- Odpowiedzi: 27
- Odsłony: 16472
Re: Zapach i smak bimbru
Moi drodzy, ale Was poniosło, a odpowiedzi na moje pytanie dalej nie ma ;p. Wracając do tematu: czy moc grzania kega ( grzałki 2x 2000) muszę zmniejszać ?? W instrukcji od producenta mam opisane tak : "Wersje wyposażone w katalizator lub bufor z wkładem miedzianym, umożliwiają destylacje części...
- sobota, 20 paź 2018, 17:10
- Forum: Destylacja i Rektyfikacja
- Temat: Zapach i smak bimbru
- Odpowiedzi: 27
- Odsłony: 16472
Re: Zapach i smak bimbru
Panowie właśnie o to chodzi , że jak odkręcę zaworek mocno to wtedy materiał RAZ nie pachnie jak typowy bimber . Dwa ma taki odpychający dziwny zapach i w smaku jest ostry. Nie mogę tego przeskoczyć co jest powodem tego dziwnego zapachu ... .
- sobota, 20 paź 2018, 14:54
- Forum: Destylacja i Rektyfikacja
- Temat: Zapach i smak bimbru
- Odpowiedzi: 27
- Odsłony: 16472
Zapach i smak bimbru
Witam drodzy forumowicze . Miałem ogromną przerwę w destylowaniu ale w końcu znalazłem dziś czas na zabawę i chcę w końcu się dowiedzieć jak osiągnąć materiał o smaku i zapachu bimbru .Odkąd kupiłem aparaturę ciągle mam problem z uzyskaniem tego efektu dlatego pytam WAS starych wyjadaczy jak uzyskać...
- niedziela, 8 lip 2018, 11:15
- Forum: Drożdże i fermentacja
- Temat: Drożdże HUZAR prawdziwa masakra !!!
- Odpowiedzi: 3
- Odsłony: 3522
Re: Drożdże HUZAR prawdziwa masakra !!!
Właśnie chciałem pisać test tych drożdży. Moja natura zmusiła mnie do kupna tego produktu angielskiej firmy. Po rozczarowaniu fermentacji na drożdżach Mosvka Srebrnych i 9 kg cukru (producent zapewniał szybką fermentacje) nie mogłem się powstrzymać, żeby nie spróbować właśnie z "HUZARAMI" ...
- niedziela, 8 lip 2018, 11:04
- Forum: Nastawy cukrowe
- Temat: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
- Odpowiedzi: 9
- Odsłony: 6068
Re: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
Kolego Marcle1 nastaw był codziennie sprawdzany . Temperatura nie przekraczała 24 stopni . Chłodzenia zatem nie potrzebowało, ponieważ warunki miały naprawdę dobre .
Termometr (sondę) zawsze umieszczam w środku beczki co pozwala mi na autentyczny pomiar .
Termometr (sondę) zawsze umieszczam w środku beczki co pozwala mi na autentyczny pomiar .
- niedziela, 8 lip 2018, 10:54
- Forum: Przepisy smakowe
- Temat: Szybkie, łatwe i smaczne trunki
- Odpowiedzi: 19
- Odsłony: 27039
Re: Szybkie, łatwe i smaczne trunki
Śmiało Panie i Panowie . Ja tylko czekam na takie przepisy . Jestem świeżakiem jeżeli chodzi o smakóweczki dlatego przyjmę każdy przepis . Narazie nie podzielę się wiedzą w tym zakresie ale kiedyś przyjdzie taki dzień , że będę się dzielił informacjami .
- piątek, 6 kwie 2018, 19:18
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: krolewicz
- Odpowiedzi: 9
- Odsłony: 3234
Re: krolewicz
Cześć Bartku . Nie zaszkodzi jak się podzielisz przepisem na malinówkę. Ja pierwszy do przepisów
- piątek, 6 kwie 2018, 19:16
- Forum: Sklepy, Sprzedawcy, Producenci...
- Temat: Aktualne ceny cukru
- Odpowiedzi: 2948
- Odsłony: 937957
Re: Aktualne ceny cukru
Kolego Ozzy . Jaką jakoś może mieć cukier ... BLG prawdę Ci powie o cukrze ;p . Ja ciągle kupuje z NETTO i różnicy nie widzę z tym za 2 zł... Na glukozie jeszcze nic nie robiłem ale zastanawiam się czy faktycznie jest sens tak przepłacać . Muszę odżałować kiedyś i sprawdzimy jakość .
- czwartek, 5 kwie 2018, 20:36
- Forum: Sklepy, Sprzedawcy, Producenci...
- Temat: Aktualne ceny cukru
- Odpowiedzi: 2948
- Odsłony: 937957
Re: Aktualne ceny cukru
7 kwietnia - sobota . Netto Diamant 1.29 zł . możliwe , że limit alei tak można rozbić na kilka paragonów.
- sobota, 24 mar 2018, 16:18
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: Sanderson
- Odpowiedzi: 3
- Odsłony: 1918
Re:Sanderson
Witam Sanderson . Może się pochwalisz jaki posiadasz sprzęt do psot oraz w co dokładnie celujesz ? !
- piątek, 23 mar 2018, 14:21
- Forum: Nastawy cukrowe
- Temat: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
- Odpowiedzi: 9
- Odsłony: 6068
Re: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
@Drupi ale gorzki w sensie po destylacji czy rektyfikacji . No chyba , że chodzi Ci o smak nastawu przed procesem ? !
- czwartek, 22 mar 2018, 15:49
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: biskajski
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 2514
Re: biskajski
Dobrze wiedzieć. Właśnie zbieram przepisy na jakieś smakóweczki. Dzięki wielkie za lekturę.
- środa, 21 mar 2018, 10:29
- Forum: Destylacja metodą reflux ratio
- Temat: Kolumna się nie zalewa
- Odpowiedzi: 12
- Odsłony: 5830
Re: Kolumna się nie zalewa
Jestem świeży ale kiedy odbierałem sprzęt od producenta mówił , że zalanie kolumny może być ale nie musi . Głównie chodzi o moc grzania . Jeżeli nie będzie odpowiednia to nie dasz rady zalać. Producent dał wskazówkę : 15 min. przytrzymać na full mocy grzania po podniesieniu temperatury na wszystkich...
- środa, 21 mar 2018, 10:19
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: biskajski
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 2514
Re: biskajski
Przyjacielu witam i od razu zapytam . może masz jakieś sekretne przepisy na zaprawki , maceracje itp ??
- środa, 21 mar 2018, 10:16
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: De9us
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 2169
Re: De9us
Witam kolego . Dobrze trafiłeś to forum to kompendium wiedzy ... Szukaj - czytaj - działaj ;]
- niedziela, 11 mar 2018, 12:53
- Forum: Nastawy cukrowe
- Temat: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
- Odpowiedzi: 9
- Odsłony: 6068
Re: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
Pokusiłem się na instrukcji producenta . Ale okazuje się że to czysty marketing.
- niedziela, 11 mar 2018, 11:17
- Forum: Nastawy cukrowe
- Temat: Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
- Odpowiedzi: 9
- Odsłony: 6068
Fermentacja z Puriferm Moskva i destylacja wody
Witam . Zawsze musi być ten pierwszy raz , no i tak się stało. Chciałem się podzielić doświadczeniem fermentacji na drożdżach Puriferm Moskva (srebrnych). Nie do końca było tak jak miało być. Do garnka wlałem 15l wody 35 st. Rozpuściłem 9 kg cukru (jak bylo napisane na odwrocie saszetki) dolalem res...
- środa, 21 lut 2018, 20:14
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: pittn
- Odpowiedzi: 4
- Odsłony: 2273
Re: pittn
Aabratek.pl ...
AABRATEK destylator elektryczny OLM regulator MSR
z dodatkowymi bajerami ... taki sprzęt na start .. zbierałem , zbierałem aż zainwestowałem ... ciekawe czy dam sobie radę .... jak coś pomożecie ? mm
AABRATEK destylator elektryczny OLM regulator MSR
z dodatkowymi bajerami ... taki sprzęt na start .. zbierałem , zbierałem aż zainwestowałem ... ciekawe czy dam sobie radę .... jak coś pomożecie ? mm
- środa, 21 lut 2018, 10:24
- Forum: Przywitaj Się!
- Temat: pittn
- Odpowiedzi: 4
- Odsłony: 2273
pittn
Witam Drodzy Forumowicze.
Jestem świezakiem w dziedzinie psocenia , dlatego napewno bede korzystać z tego kompendium wiedzy jakim jest forum Alkohole-Domowe.com .
Sprzecik zamowilem niedawno (sie produkuje) zaniedlugo pierwszy nastaw . Bedzie zabawa .
Pozdro
Jestem świezakiem w dziedzinie psocenia , dlatego napewno bede korzystać z tego kompendium wiedzy jakim jest forum Alkohole-Domowe.com .
Sprzecik zamowilem niedawno (sie produkuje) zaniedlugo pierwszy nastaw . Bedzie zabawa .
Pozdro