Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
Adrianos_69
1
Posty: 1
Rejestracja: środa, 15 maja 2019, 14:33
Załączniki
Pirosiarczan potasu w nastawie

Postautor: Adrianos_69 » środa, 15 maja 2019, 14:39

Witam
Mam 25l nastawu jabłkowo-aroniowego z 5kg cukru które potraktowałem piro (5g). Drożdże nie ruszają w nim. Jak się pozbyć piro z nastawu, lub jak go zneutralizować? Za pomoc byłbym wdzięczny.
Ostatnio zmieniony środa, 15 maja 2019, 16:24 przez Zygmunt, łącznie zmieniany 1 raz.


koncentraty wina
Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

Wróć do „Zaciery i Nastawy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości