Znaleziono 3 wyniki

autor: Piotrek glizda
piątek, 31 sty 2020, 11:36
Forum: Zaciery i nastawy z różnych rzeczy
Temat: Soki po fermentacji wstępnej?
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 2282

Re: Soki po fermentacji wstępnej?

Musiałem się przygotować przed odpowiedzią na pytania.... Kolego Zbyszku teoretycznie masz rację, z puchnięciem worków tylko że soki zaczęły fermentować pewnie dlatego, że opakowanie nie było do końca szczelne co skutkowało ucieczką ciśnienia przy fermentacji.... Z uwagi na to iż w REFRAKTOMETRZE (m...
autor: Piotrek glizda
czwartek, 30 sty 2020, 14:27
Forum: Zaciery i nastawy z różnych rzeczy
Temat: Soki po fermentacji wstępnej?
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 2282

Re: Soki po fermentacji wstępnej?

Pprawdzenia blg byłem świadomy jest zerowe +/- Bardziej chodzi mi o to że sok jabłkowy ma +/- 15blg wstępnie (chyba że źle zapamiętałem) co daje nam około 8% alko (jeśli coś źle pisze to poprawiajcie) jaka jest opłacalność gotowania tego towaru? Wolałbym znaleźć Kolegę z dobrym sprzętem i pojęciem k...
autor: Piotrek glizda
czwartek, 30 sty 2020, 12:27
Forum: Zaciery i nastawy z różnych rzeczy
Temat: Soki po fermentacji wstępnej?
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 2282

Soki po fermentacji wstępnej?

Witam Serdecznie... Mam dostęp do soków tłoczonych które pomimo pasteryzacji nie nadają się do normalnego spożycia. Soki przechowywane są w opakowaniach próżniowych wydaje mi się że sfermentowały na naturalnych drożdżach. Teraz pytanie czy opłaca się to wrzucić na gary czy lepsza będzie Refermentacj...

Wyszukiwanie zaawansowane