Na początku chciałbym się przywitać

Po przeczytaniu kilku postów na forum zaopatrzyłem się w kega po pepsi, chłodnicę, mam zamiar jeszcze jutro kupić deflegmator, w związku z tym, że jestem laikiem w tej dziedzinie mam parę pytań, z góry dziękuje wszystkim, którzy na nie odpowiedzą:
1) ile grzałek zamontować w kegu i o jakiej mocy? Chodzi o to żeby nie była za duża, trzeba by ją co chwilę wyłączać jeżeli nie będzie termostatu
2) w którym miejscu zamontować termometr, jaki najlepiej kupić, w jaki sposób najlepiej go zamontować oraz jaka temp powinna być w miejscu zamontowania termometru?
3) mam na stanie termostat z podgrzewacza wody, lecz on wyłącza się w temp 85 stopni C, czy da się go w jakiś sposób wykorzystać?
4) jaki deflegmator jest najlepszy, w sklepie znalazłem tylko taki z wejściem od dołu i wyjściem od góry, bez spustu?
5) czy odstojnik musi być dużych rozmiarów? puki co nie mogę takowego dostać w sklepie, a przesyłką szkła jakoś nie ufam, mam próbówkę z wejściem od góry i wyjściem z boku, lecz nie jest ona za duża.
6) na jakiej wysokości powinien być deflegmator od wyjścia pary?
7) mam zamiar połączy to wszystko wężykami silikonowymi czy to dobry pomysł? oraz czy powinny one być ocieplone wraz z deflegmatorem i odstojnikiem?
8) jak przerobić zawór od kega, czy ten malutki otwór wystarczy czy trzeba go rozwiercić?
pozdr
Wolas