Pierwsza destylacja na mikro Pot-stillu

Wstępna obróbka zacierów i redestylacja z wykorzystaniem podstawowych metod kociołkowych.
Awatar użytkownika

nike21
100
Posty: 125
Rejestracja: poniedziałek, 25 sty 2016, 21:05
Ulubiony Alkohol: Każdy swój
Status Alkoholowy: Piwowar
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Post autor: nike21 »

Wącham dzisiaj tą brandy i w sumie ładnie pachnie, tym winkiem które gotowałem. Nie czuję już żadnych innych zapachów, w smaku po rozrobieniu do ok 40% jest ok choć trochę ostre ale to pewnie musi złagodnieć z czasem. Dam jej jeszcze czas do jutra i jak nic się nie zmieni to przeniosę do piwnicy.
"Czas to pieniądz, pieniądz to piwo, więc pijmy piwo bo szkoda czasu" -->https://www.piwo.org/forums/topic/17149-browar-domowy-ambrosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i rektyfikacja metodą pot still”