W pewnym kontekście to nie wiem czy to aby miły komplementRumowy_chlopak pisze:Otrzymałem próbki od "wawaldek11".......
Whisky piję często - twój rum to najprawdziwsza whisky, i to doskonała."
Perfekcyjny RUM - przepis
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Perfekcyjny RUM - przepis
Wydaje mi się, że za bardzo "wyczyściłem" rum przy drugim gotowaniu i po leżakowaniu w mocno palonej beczce może przypominać inne trunki. Najważniejsze, że smakuje
Kolego Rumowy - też możesz robić podobne trunki, tylko musisz zrezygnować z pośpiechu - mój rum ma ze dwa lata - w beczce od kwietnia br.
Surowiec dajesz dobry, tylko kolejne nastawy rób na dundrze - lepiej wykorzystasz aromaty z melasy, której możesz dodawać do nastawu więcej. Na ile blg robisz nastaw?
Daj fotki sprzętu, to może coś doradzimy z destylacją. Masz regulator?
Miły, miłyklodek4 pisze:W pewnym kontekście to nie wiem czy to aby miły komplementRumowy_chlopak pisze:Otrzymałem próbki od "wawaldek11".......
Whisky piję często - twój rum to najprawdziwsza whisky, i to doskonała."
Wydaje mi się, że za bardzo "wyczyściłem" rum przy drugim gotowaniu i po leżakowaniu w mocno palonej beczce może przypominać inne trunki. Najważniejsze, że smakuje
Kolego Rumowy - też możesz robić podobne trunki, tylko musisz zrezygnować z pośpiechu - mój rum ma ze dwa lata - w beczce od kwietnia br.
Surowiec dajesz dobry, tylko kolejne nastawy rób na dundrze - lepiej wykorzystasz aromaty z melasy, której możesz dodawać do nastawu więcej. Na ile blg robisz nastaw?
Daj fotki sprzętu, to może coś doradzimy z destylacją. Masz regulator?
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Posty: 1474
- Rejestracja: czwartek, 21 lip 2011, 15:50
- Ulubiony Alkohol: dobry
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: elda/alicante/, hiszpania
- Podziękował: 369 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
- Kontakt:
Re: Perfekcyjny RUM - przepis
W ten "weekend" /jaki jest odpowiednik polski tego słowa???/, zamoczyłem dzioba w Twoim rumie /Wawaldkowy/, i powiem Ci że to, to jest to, a ten leżakowany w beczce to istna orgia, dzisiaj poprawiłem jeszcze dolewką do gorącej herbatki i miodzio.
Osobno opiszę opinie po próbkowaniu Twoich wyrobów, ogólnie bardzo pozytywnie /chyba zalożę nowy temat, coś w rodzaju "kącika degustadora"/, bo nic takiego nie znalazłem.
Osobno opiszę opinie po próbkowaniu Twoich wyrobów, ogólnie bardzo pozytywnie /chyba zalożę nowy temat, coś w rodzaju "kącika degustadora"/, bo nic takiego nie znalazłem.
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Perfekcyjny RUM - przepis
W języku polskim nie funkcjonuje bezpośredni zamiennik "weekendu" - mamy coś takiego jak "dni wolne od pracy", "dni niepracujące", "koniec tygodnia" czy "sobota i niedziela", ale nie ma bezpośredniego zamiennika.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.