Patrzalski chleb

Wypiekanie chleba domowymi sposobami, przepisy na chleb domowy.

Wojtek5
650
Posty: 693
Rejestracja: sobota, 21 wrz 2019, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Lokalizacja: Mazowsze, centralna wieś
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 87 razy

Post autor: Wojtek5 »

chilka69 pisze:Mi chleb wychodzi za każdym razem, robię wszelkie pieczywa i nawet rogale maślane i słodkie bułki.
Czy te bułeczki i rogaliki następnego dnia są jeszcze dobre?
doprecyzuję pytanie: w miarę świeże tzn. nie sypiące się, nie czerstwe, nie twarde
Domowe nalewki
Eksperymenty z małą beczką dębową: alkohol wysokoprocentowy, miody
alembiki

chilka69
50
Posty: 89
Rejestracja: niedziela, 28 paź 2018, 18:38
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Patrzalski chleb

Post autor: chilka69 »

Nawet po trzech dniach są jadalne, bez obaw

Wojtek5
650
Posty: 693
Rejestracja: sobota, 21 wrz 2019, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Lokalizacja: Mazowsze, centralna wieś
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 87 razy
Re: Patrzalski chleb

Post autor: Wojtek5 »

Patrz, przegapiłem Twój wpis. Pytałem, gdyż mnie kajzerki nie za bardzo wychodzą, na 5 prób raz wyszły tzn. na następny dzień nadawały się do zjedzenia i zabrania w formie kanapek do pracy których nie miałem ochoty wywalić po ugryzieniu, a Twoje rogale wyglądały na zdjęciu całkiem apetycznie. Czy mógłbyś zapodać swoje przepisy na rogale i słodkie bułeczki, a jak masz na kajzerki to też?
Domowe nalewki
Eksperymenty z małą beczką dębową: alkohol wysokoprocentowy, miody
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chleb Domowy”