Nastaw z soków/napojów pomarańczowych
-
Autor tematu - Posty: 36
- Rejestracja: wtorek, 23 sty 2018, 12:35
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
-
Autor tematu - Posty: 36
- Rejestracja: wtorek, 23 sty 2018, 12:35
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
-
Autor tematu - Posty: 36
- Rejestracja: wtorek, 23 sty 2018, 12:35
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
-
- Posty: 338
- Rejestracja: czwartek, 18 maja 2017, 11:19
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Wina i własny wyrób
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Lokalizacja: Południe Paryża
- Podziękował: 109 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Re: Nastaw z soków/napojów pomarańczowych
Jak możesz to dodaj parę kilo posiekanych pomarańczy bez chemii, ze skórką. No i g-995. Osobiście do tej ilości soku dodałbym 10-11 kg glukozy. Bayanusy przerobią to przez parę dni, góra tydzień. Fermentacja burzliwa, jak przy turbo. Uwaga na gotowanie - nie lej do pełna, pieni się bardziej niż inne nastawy.
Powodzenia
Powodzenia
Pozdrawiam
Jachu
Jachu
-
- Posty: 2914
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
- Posty: 5377
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 667 razy
- Kontakt:
Re: Nastaw z soków/napojów pomarańczowych
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"