Nastaw z owoców pigwowca

Produkcja koniaku, brandy, śliwowicy, kalwadosu i innych nektarów które można uzyskać z owoców.
Awatar użytkownika

Kasko
300
Posty: 300
Rejestracja: sobota, 22 gru 2018, 22:18
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Post autor: Kasko »

Witam. Również robiłem destylat z nastawu na owocach pigwowca,nie pamiętam proporcji ale owoców było dużo. Po destylacji zapach super ale smak nie zadawalał mnie. Może jakby poleżalo z pół roku albo zmieszać z innym destylatem np.zbozowym to byłoby lepsze.
promocja
online
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2920
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Nastaw z owoców pigwowca

Post autor: Góral bagienny »

Kasko pisze: Może jakby poleżalo z pół roku albo zmieszać z innym destylatem np.zbozowym to byłoby lepsze.
:scratch: Hmm a ile leżało 2 tygodnie :scratch: ja swój destylat próbuje po miesiącu ;)
Nie trzymam destylatów jakoś długo ale z litr lub 0.5l to zawsze zostawiam na gorsze czasy :D
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D
Awatar użytkownika

Kasko
300
Posty: 300
Rejestracja: sobota, 22 gru 2018, 22:18
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Re: Nastaw z owoców pigwowca

Post autor: Kasko »

Nie pamiętam dokładnie ale te dwa tygodnie to na pewno. Nawet czystą cukrówkę spożywam co najmniej po dwóch tygodniach bo łagodnieje w smaku.
online
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2920
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Nastaw z owoców pigwowca

Post autor: Góral bagienny »

Aromat owoca z którego destylujmy uwydatnia się po jakimś czasie :)
Nie są to 2 tygodnie ani miesiąc.
Ale po miesiącu, już możemy stwierdzić czy zrobiliśmy destylat czy berbeluchę :D
Według mnie najwięcej aromatów ma destylat który ma około 6 miesięcy.
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy owocowe”