Nastaw na dundrze

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
lukasz61433
30
Posty: 45
Rejestracja: wtorek, 24 lis 2015, 20:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: lukasz61433 »

U mnie z dundrem to ciężko było. Próbowałem 2x przerabiać uzupełniając do ok 20 blg i drożdże turbo nie ruszyły ( moskva style/ alcotec 48 turbo pure) tylko zawsze jak coś to na drożdżach babuni ( nie wiem może zbyt kwaśno miały by ruszyć mówiąc na turbo drożdżach)
promocja

przemeq.polak
20
Posty: 24
Rejestracja: poniedziałek, 22 sie 2016, 19:08
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Podziękował: 1 raz
Re: Nastaw na dundrze

Post autor: przemeq.polak »

Witojcie! Nie chcę złotej łopaty :)

A czy koledzy napowietrzyli dunder po zmieszaniu z cukrem? Wężyk do lewarowania nastawu i pobulgotać nastawem z minutkę albo dwie. No i wypadałoby dać drożdźakom jakieś papu - Activit na przykład. U mnie czy to na Bayanusach G955, czy na Alcotek48 spokojnie idą - cukier + gorący dunder + woda do zadanej ilości (schłodzi, zmniejszy kwasowość) + pożywki + zwierzaki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”