Dla informacji: powyżej pytałem o techniki robienia wisielców i pytałem, czy to zadziała.
Odpowiem sam: tak zadziałało - po 4 miesiącach pomarańcza i cytryna dały bardzo dobry efekt; gruszka też oddała smak, ale po prostu słodkie nie przypadło do gustu; aromatyczne skórki cytrusów zrobiły robotę.
Nalewka wisielec pomarańczówka - zdjęcia
Re: Nalewka wisielec pomarańczówka - zdjęcia
Tak.
Co ciekawe najlepsza i najbardziej aromatyczna wyszła ta, która miała najwięcej miejsca w środku (ten największy słoik).
Ale ciężko mi powiedzieć, czy to zasługa wolnej przestrzeni, czy też samego owocu, że był po prostu duży (więcej skórki, więcej miąższu, niż w małej cytrynie).
Musiałbym umieścić takie same owoce w dużym i małym słoiku, żebym mógł wyciągnąć jakieś sensowne wnioski.
Co ciekawe najlepsza i najbardziej aromatyczna wyszła ta, która miała najwięcej miejsca w środku (ten największy słoik).
Ale ciężko mi powiedzieć, czy to zasługa wolnej przestrzeni, czy też samego owocu, że był po prostu duży (więcej skórki, więcej miąższu, niż w małej cytrynie).
Musiałbym umieścić takie same owoce w dużym i małym słoiku, żebym mógł wyciągnąć jakieś sensowne wnioski.
Ostatnio zmieniony środa, 2 wrz 2020, 21:46 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 280
- Rejestracja: środa, 25 gru 2019, 21:38
- Krótko o sobie: Γνῶθι σεαυτόν
- Podziękował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 48 razy
Re: Nalewka wisielec pomarańczówka - zdjęcia
Ja też postanowiłem zamordować pomarańczę przez powieszenie
Mała, sycylijska pomarańcza pozyskana dzięki siostrze, goździk, trzy ziarnka badianu, 700ml 80% alkoholu, słoik 4l.
Teraz trzeba czekać, nie ma wyjścia
Mała, sycylijska pomarańcza pozyskana dzięki siostrze, goździk, trzy ziarnka badianu, 700ml 80% alkoholu, słoik 4l.
Teraz trzeba czekać, nie ma wyjścia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.