Możliwość przypaleń

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
przemekbmw123
20
Posty: 26
Rejestracja: sobota, 21 sty 2017, 21:48
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: przemekbmw123 »

Od jakiegoś czasu pochłonęło mnie robienie piwa. Obecnie myślę o kadzi zacierno-filtracyjnej z kega z fałszywym dnem. Wszystko będzie rozgrzewane taboretem gazowym. Dodatkowo pod samym FD planuję zainstalować grzałkę ULWD połączono z termostatem w celu utrzymania stabilnej temperatury zacierania. Zastanawia mnie tylko fakt czy nie będzie to generowało przypaleń.

Imbir
300
Posty: 304
Rejestracja: niedziela, 29 gru 2013, 16:40
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Re: Możliwość przypaleń

Post autor: Imbir »

Jak będziesz dobrze mieszał to może się nie przypali ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”