Tydzień temu zrobiłem kilka "nalewek"
-wisielec
-daktyle
-rodzynki
-śliwka kalifornijska
-żurawina
-śliwka + żurawina
-rodzynki białe??
Maceruję już tydzień. W palnie jest jeszcze 2-3 tygodni. Jakieś uwagi, porady??
Moje nalewki - foto
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Moje nalewki - foto
To tak czy tak, żurawinę potrzymaj dłużej, bo nie odda wszystkich smaczków do alkoholu. Ze świeżej wychodzi bardzo ciekawa wytrawna wódka, ale jednak ją nieco dosłodziłem i czekam na efekty.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
-
- Posty: 10
- Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 17:21